Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Již více než půl milionu cestujících využilo první pražské bezplatné elektrobusy v BB Centru

arriva dbcompanyČeské elektrobusy značky SOR svezly za rok svého působení na trase pravidelné linky BB1 a BB2 již více než 600 tisíc pasažérů. Linky spojují multifunkční areál BB Centrum se stanicí metra Budějovická a od února loňského roku najely elektrobusy přes 40 tisíc kilometrů. Nasazení elektrických autobusů do provozu pražské hromadné dopravy je společným projektem developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA, kterým chtějí přispět ke zlepšení životního prostředí a snížení dopravního hluku v BB Centru a okolí.

2016 02 03@@5AE 5685@Praha
Oba elektrobusy SOR EBN 9.5 na bezplatných linkách BB1 a BB2.

Číst dál: Již více než půl milionu cestujících využilo první pražské bezplatné elektrobusy v BB Centru

V autobusech hromadné dopravy na Příbramsku bude nově možné platit bezkontaktními platebními kartami

arriva dbcompanyUž během příštího týdne bude možné platit bezkontaktně ve všech autobusech mezi Příbramí, Dobříší a Prahou. Místo lovení drobných v peněžence bude stačit jedno přiložení platební karty. Odbavení cestujících v autobusech se tak na Příbramsku zjednoduší. Okolní regiony pak budou následovat do konce měsíce.

2014 05 27@@3AX 7862@Příbram, AN
Ilustrační fotografie: Předání nových autobusů společnosti ARRIVA PRAHA s.r.o. na autobusovém nádraží v Příbrami.

Číst dál: V autobusech hromadné dopravy na Příbramsku bude nově možné platit bezkontaktními platebními kartami

První bezplatné elektrobusy v Praze najely 23 tisíc kilometrů a svezly přes 300 tisíc pasažérů

arriva dbcompanyDvojice nových českých elektrobusů značky SOR, které jezdí na trase pravidelných linek BB1 a BB2 spojujících multifunkční areál BB Centrum a stanici metra Budějovická v Praze 4, ujely za první půlrok ostrého provozu již více než 23 tisíc kilometrů. Svezení v nich si nenechalo ujít více než 300 tisíc cestujících. Jedná se o první elektrobusy nasazené do ostrého provozu v pražské hromadné dopravě, které mohou cestující využívat bezplatně. Projekt je společnou iniciativou developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA s cílem snížit zatížení životního prostředí zejména ve městech.

EmobilitaCelkem 23554 ujetých kilometrů má aktuálně na svém kontě dvojice českých elektrobusů SOR EBN 9.5 bezplatně sloužících veřejnosti na pravidelných linkách BB1 a BB2 mezi stanicí metra Budějovická a multifunkčním areálem BB Centrum na Praze 4. Každéz vozidel najezdí denně v průměru 100 km, a zvládne tak zhruba 50 jízd. Elektrobus pojme až 73 pasažérů a obě vozidla přepraví za den přibližně3 600 osob.

Číst dál: První bezplatné elektrobusy v Praze najely 23 tisíc kilometrů a svezly přes 300 tisíc pasažérů

První bezplatné elektrobusy v Praze mají za sebou 10 tisíc kilometrů a150 tisíc přepravených pasažérů

arriva dbcompanyDva nové elektrobusy od českého výrobce SOR, které už více než 2 měsíce jezdí na trase pravidelných linek BB1 a BB2 spojujících multifunkční areál BB Centrum a stanici metra Budějovická na trase C v Praze 4, ujely již více než 10 tisíc kilometrů. Jejich služeb využilo zhruba 150 tisíc cestujících. Jedná se o první elektrobusy nasazené do ostrého provozu v pražské hromadné dopravě, které mohou cestující využívat bezplatně. Projekt je společnou iniciativou developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA s cílem snížit zatížení životního prostředí zejména ve městech.

EmobilitaCelkem 10 008 ujetých kilometrů má aktuálně na svém kontě dvojice českých elektrobusů SOR EBN 9,5 bezplatně sloužících veřejnosti na pravidelných linkách BB1 a BB2 mezi stanicí metra Budějovická a multifunkčním areálem BB Centrum na Praze 4. Každéz vozidel najezdí denně v průměru 100 km, a zvládne tak zhruba 50 jízd. Elektrobus pojme až 73 pasažérů a obě vozidla přepraví za den přibližně 3 600

Číst dál: První bezplatné elektrobusy v Praze mají za sebou 10 tisíc kilometrů a150 tisíc přepravených...

První bezplatné linky s elektrobusy v Praze

arriva dbcompanyDva nové elektrobusy od českého výrobce SOR vyjely 3. února ráno na trasy pravidelných linek BB1 a BB2 spojující multifunkční areál BB Centrum a stanici metra Budějovická na trase C v Praze 4. Jedná se o první elektrobusy nasazené do ostrého provozu v pražské hromadné dopravě, které mohou cestující využívat bezplatně. Elektrobusy slavnostně pokřtili a uvedli do provozu zástupci developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA v rámci společného projektu směřujícímu ke snížení zatížení životního prostředí zejména ve městech. Cestující ocení kromě cestování zdarma i další benefity, mezi něž patřínízká hlučnost elektrobusu a zvýšení četnosti spojů.

5AE 5685 - 3....
5AE 5685 - 3....
5AE 5990 - 3....

Oba nové elektrobusy SOR EBN 9.5 RZ: 5AE 5685 a 5AE 5990 při prvním slavnostním dnu provozu.

Číst dál: První bezplatné linky s elektrobusy v Praze

Podkategorie

Jste zde: