Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Autobus Iveco Crossway EURO 6 na zkouškách v Krnově

Krnovští občané mohou v těchto dnech na linkách MHD Krnov potkávat nový autobus - jedná se o Iveco Crossway LE 10.8 M CITY EURO 6 nesoucí RZ: 4E9 0869, který testuje tamní dopravce Arriva Morava a.s. 
Podle dostupných informací se bude vyskytovat na lince č. 801 v trase

  • Nemocnice hlavní brána
  • Krnov, aut. st.
  • Opavská smyčka
  • Petrův důl
  • Červený dvůr
  • Průmyslová zóna a zpět

až do konce měsíce února. Autobus Crossway LE 10.8 M CITY EURO 6 je 10 845 mm dlouhý, 2 550 mm široký a 3 140 mm vysoký ( s klimatizací 3 230 mm ) a je vyráběn společností Iveco v českém závodě ve Vysokém Mýtě.

4E9 0869 - 13...
4E9 0869 - 15...
4E9 0869 - 15...
4E9 0869 - 15...

První fotografie zachycuje předváděcí Iveco Crossway LE 10.8 M CITY ve Vysokém Mýtě při převozu do Krnova
Druhá fotografie již zachycuje zmiňovaný autobus na zastávce Krnov, dílny KOS
Zbylé dvě fotografie jsou pořízeny v garážích společnosti Arriva Morava a.s., provozovna Krnov.

Další fotografie vozu Iveco Crossway LE 10.8 M CITY (RZ:4E9 0869)

Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park novými autobusy určenými pro Čáslavsko, Kutnohorsko a Kolínsko

Společnost Arriva Východní Čechy (Arriva VČ) uvádí do provozu nové autobusy pro zajištění dopravní obslužnosti vybraných lokalit Čáslavska, Kutnohorska a Kolínska. Jedná se tři autobusy SOR CN 9.5 a tři vozidla SOR CN 10.5. Nově zakoupené autobusy byly pořízeny s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy v rámci projektu modernizace vozového parku „Nákup ekologických, bezbariérových, nízkopodlažních autobusů pro Středočeský kraj“. Celkem z tohoto projektu bude pořízeno sedm moderních částečně nízkopodlažních autobusů. Výše poskytnuté dotace činí 9 969 000 korun.

Slavnostní př...
Slavnostní př...
Slavnostní př...
 
Slavnostní př...
Slavnostní př...
Slavnostní př...
   

Slavnostní předání nových vozidel značky SOR

Číst dál: Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park novými autobusy určenými pro Čáslavsko,...

Arriva Morava vyzkoušela v Jeseníkách nový elektrobus SOR EBN 9.5

arriva-maleArriva Morava společně s domácím výrobcem autobusů SOR představily zástupcům Moravskoslezského kraje, Správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky a státní správy a samosprávy novinku – elektrický autobus SOR EBN 9,5. Zkušební jízda vedla z Karlovy Studánky na Ovčárnu a zpět. Komfort cestujících je v ekologickém autobusu na velmi vysoké úrovni. Vozidlo je z velké části nízkopodlažní, je vybaveno mechanickou plošinou pro nástup pohybově handicapovaných občanů nebo rodičů s kočárky, neprodukuje emise a pohybuje se velmi tiše, protože v ostrém provozu je hluk snížen o dvanáct decibelů. Samotná jízda elektrického autobusu je dynamická a rychlá, řidič nemusí řadit. Na jedno nabití ujede elektrobus 140 až 160 kilometrů v závislosti na profilu cesty.

„Úvaha o zavedení provozu elektrobusu se nám líbí. Již v současnosti s Moravskoslezským krajem a Správou Chráněné krajinné oblasti Jeseníky spolupracujeme při výjezdu zdravotně postižených osob na Praděd. Využití elektrobusu by byl další krok vpřed. Omezená hlučnost a nulové zplodiny, to je pro Jeseníky ideální,“ uvedl Miloš Hnilica, generální ředitel Arriva Morava.

F 42-62 - Ele...
F 42-62 - Ele...
F 42-62 - Zás...
F 42-62 - Ele...

Elektrobus SOR EBN 9.5 v Jeseníkách

Číst dál: Arriva Morava vyzkoušela v Jeseníkách nový elektrobus SOR EBN 9.5

Pohodlné a levné cestování v Jeseníkách prostřednictvím jednodenní oblastní jízdenky

VeoliaSpolečnost Veolia Transport Morava (VTM) nabízí od 1. května 2013 možnost rychlé a cenově dostupné autobusové dopravy v Jeseníkách prostřednictvím nové jednodenní jízdenky. Tu mohou zájemci zakoupit u řidiče autobusu. Zavedení turistické oblastní jízdenky Jeseníky je společnou aktivitou Euroregionu Praděd, Moravskoslezského kraje, Koordinátora ODIS, Koordinátora IDS Olomouckého kraje a dopravce VTM.

„Tato novinka připravovaná pro letní turistickou sezónu je určena všem, kteří přesednou ze svých automobilů do autobusů. Jejím smyslem je podpora turistiky a používání prostředků veřejné dopravy na horách,“ vysvětlil Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava. „Lidé se mohou dopravit do řady atraktivních míst turistické oblasti Jeseníků pohodlně a opravdu levně,“ dodal Hnilica.

Číst dál: Pohodlné a levné cestování v Jeseníkách prostřednictvím jednodenní oblastní jízdenky

Veolia Transport Morava přebírá 14 nových moderních autobusů pro Moravskoslezský kraj

VeoliaSpolečnost Veolia Transport Morava (VTM), největší autobusový dopravce v Moravskoslezském kraji, zařazuje do provozu 14 nových autobusů značky SOR, které byly pořízeny s přispěním evropské dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko v rámci projektu „Renovace vozového parku pro příměstskou hromadnou dopravu“. Jedná se o třetí a závěrečnou dodávku vozidel
v rámci tohoto projektu, která navazuje na dodání 15 autobusů v dubnu 2012 respektive na první dodávku 15 vozidel z podzimu 2011.

2013-03-04-Př...
2013-03-04-Př...
2013-03-04-Př...
2013-03-04-Pr...
2013-03-04-In...
2013-03-04-In...
4.3.2013 - Př...
2013-03-04-Ob...

Nové autobusy SOR CN 10.5, poslední fotografie je zveřejnění cedulky na budově firmy VTM "Renovace vozového parku spolufinancována EU"

Číst dál: Veolia Transport Morava přebírá 14 nových moderních autobusů pro Moravskoslezský kraj

Jste zde: