Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Odstartovala další sezóna cyklobusů do Beskyd a Jeseníků

arriva nove db companyPatnáctá sezona cyklobusů do Bílé a na Bumbálku začala 16. června

Od soboty 16. června se mohou cyklisté z Ostravy nebo Nového Jičína opět dostat i s koly za krásami Beskyd. Od tohoto dne jezdí cyklobusy Arriva o víkendech a svátcích. Sezona končí až 16. září. V době prázdnin pak přibudou spoje i ve všední dny.

Cyklobusy do Beskyd – již 15. sezonu
Cyklobusy do Beskyd jsou vybavené speciálním přívěsem s kapacitou až 34 kol. Cyklisty vozí za krásami Beskyd už od roku 2004. „Každou sezonu registrujeme rostoucí zájem o naše cyklobusy, proto všem doporučujeme rezervaci míst předem on-line,“ říká ředitelka Arrivy Morava Pavla Struhalová. „Kola na cyklovlek nakládá vždy řidič a nesmějí obsahovat nic, co by se za jízdy mohlo uvolnit,“ doplňuje Pavla Struhalová.

@@2T7 4973@ (1)
Ilustrační obrázek cyklobusu SOR C 10.5.

Číst dál: Odstartovala další sezóna cyklobusů do Beskyd a Jeseníků

Teplické cyklobusy vás svezou na vrcholky Krušných hor o víkendech, o prázdninách i ve všední dny

arriva dbcompany28. dubna vyrazí letos poprvé teplické cyklobusy Arriva. Budou jezdit o víkendech a o svátcích, sedmkrát denně. Cyklisti se s nimi dostanou na Moldavu a na Komáří vížku. 30. června pak přibude spoj, který pojede ve všední dny. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol.

@@2T7 4973@
Ilustrační fotografie cyklobusu společnosti Arriva Morava a.s., dříve Veolia Transport Morava a.s.

Stejně jako vloni jsou to linky 484 a 493, které svezou cyklisty z Teplic do Krušných hor od 28. dubna až do 31. srpna. Jízdné se nemění, k ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan.Využít lze i cyklojízdenky Labe-Elbe.

Číst dál: Teplické cyklobusy vás svezou na vrcholky Krušných hor o víkendech, o prázdninách i ve všední dny

Obnova vozového parku ve společnosti Arriva Morava v roce 2017

arriva nove db companyJeden z největších dopravců na Moravě a ve Slezsku společnost Arriva Morava a.s. v roce 2017 nezahálela a obnovovala svůj vozový park novými vozidly. Stěžejním bodem obnovy vozidel byla výhra ve většině oblastí v Olomouckém kraji na provozováni veřejné dopravy na dobu 10 let. A právě na Olomoucku jsou nová vozidla této společnosti nejvíce vidět díky bílému laku a standardizované grafické úpravě. Nový bílý lak obdržela také zánovní vozidla.

Crosswaye
Nové autobusy Iveco Crossway LE 10.8 M LINE, Iveco LE 10.8 M CITY a Iveco LE 12 M LINE. Vozy byly vyfotografovány v Jeseníkách na zastávce Sobotín, Rudoltice, motorest Skřítek.

Číst dál: Obnova vozového parku ve společnosti Arriva Morava v roce 2017

Cestující z Arriva expressů mohou vyhrát iPhone X

arriva nove db companyArriva dnes spouští novou soutěž pro cestující. Ti, kteří se zaregistrují v e-shopu, koupí si v něm jízdenku a svezou se minimálně třikrát některým z autobusových nebo vlakových spojů Arriva express, mohou vyhrát nejnovější iPhone X.

Celkem dává Arriva do hry pro cestující tři nejnovější telefony iPhone X. Soutěžit se bude od 29. ledna až do 25. března s těmito linkami

  • autobusová linka Arriva express Praha – Teplice
  • autobusová linka Arriva express Olomouc – Prostějov – Brno
  • autobusová linka Arriva express Přerov – Kroměříž – Brno
  • vlaková linka Arriva express Praha – Olomouc – Uherské Hradiště – Trenčín – Nitra 

Arriva Express nahled

Číst dál: Cestující z Arriva expressů mohou vyhrát iPhone X

Arriva pořídila pro MHD v Přerově 11 nových autobusů

arriva nove db companyArriva dne10. ledna předala do provozu MHD v Přerově jedenáct nových moderních autobusů Iveco Crossway LE 12 M CITY. V nízkopodlažní části mají sníženou podlahu bez podest, abyse lépe nastupovalo cestujícím s omezenou možností pohybu, starším spoluobčanům nebo maminkám s kočárky. Autobusy jsou vybaveny klimatizací a mají tmavší tónování oken, což lidé ocenění hlavně v horkých letních dnech. Interiér autobusů je v příjemném barevném provedení a zrakově postiženým cestujícím pomohou např. madla ve speciálním odstínu žluté, který je dobře viditelný a autobusy jsou vybaveny speciálním systémem hlášení pro nevidomé. Autobusy byly poprvé vypraveny na linky MHD v Přerově dne 1. ledna 2018.

10.1.2018   Předání vozu Iveco Crossway LE 12 M CITY na linky MHD v Přerově
Předání nových autobusů Iveco Crossway LE 12 M CITY na linky MHD v Přerově.

Číst dál: Arriva pořídila pro MHD v Přerově 11 nových autobusů

Jste zde: