Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Na linkách MHD ve Vsetíně vyjedou nové CNG autobusy

vsetinObyvatelé i návštěvníci Vsetína se mohou těšit na kompletně nový vozový park a podstatně ekologičtější provoz místní městské hromadné dopravy. Od nového roku vyjedou moderní celonízkopodlažní autobusy s ekologickým pohonem. Dne 21. prosince 2020 byly nové vozy slavnostně pokřtěny a absolvovali první jízdu s představiteli radnice a ČSAD Vsetín, a.s. Dva z autobusů byly dva dny vystaveny pro veřejnost na parkovišti před Masarykovým gymnáziem.

CSAD Vsetín (2)
Nové autobusy SOR CITY NBG 12 dopravce ČSAD Vsetín a.s. určené na linky MHD ve Vsetíně. Foto: Město Vsetín, ČSAD Vsetín.


 

Číst dál: Na linkách MHD ve Vsetíně vyjedou nové CNG autobusy

Nové autobusy MAN pro ČSAD Vsetín

vsetinČSAD Vsetín pořídil další nové vozy na své linky. Tentokrát se jedná o šest vozů MAN Lion´s City Ü CNG. Jde o klasické příměstské vyhotovení s úzkými předními a dvoukřídlými zadními dveřmi, na pohon zemním plynem. Tyto vozy již známe například z Chodovska, od dopravce Ligneta autobusy. ČSAD Vsetín tyto vozy nasadí nejspíše na linky oblastí Opava a Vítkov. Aktuálně se tyto vozy nachází v servisním středisku MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o. v Ostravě-Přívoze, kde jsou dovybavovány do stavu k vypravení.

2020 06 12@@@MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o. Ostrava (5)
Nové autobusy MAN Lion´s City Ü CNG pro dopravce ČSAD Vsetín a.s.

Číst dál: Nové autobusy MAN pro ČSAD Vsetín

Další trampoty dopravce ČSAD Vsetín a.s. na Opavsku

vsetinOpavská radnice se otevřela občanům, dvě hodiny trval program, během něhož měli občané možnost vznášet dotazy, připomínky a podněty na vrchní představitele města. Mezi ožehavá témata patřila autobusová společnost ČSAD Vsetín a.s., která na Opavsku nahradila dlouholetého dopravce TQM – holding s.r.o.

@22 0006@6Z5 8242@Opava, Východní nádraží (1)
Autobusy společnosti ČSAD Vsetín a.s. vyfotografované na zastáve Opava-Východní nádraží.

Číst dál: Další trampoty dopravce ČSAD Vsetín a.s. na Opavsku

Konec MHD zdarma. Valašské Meziříčí dočasně na 14 měsíců zpoplatní MHD

valmezMěsto začátkem listopadu prodlouží do konce roku 2020 smlouvu se současným dopravcem přímým zadáním. Od roku 2021 se chce město vrátit k modelu bezplatné MHD.

2014 05 06@@1Z1 2336@Valašské Meziříčí, žel. st.
Autobus SOR B 10.5 vyfotorgafovaný na zastávce Valašské Meziříčí, žel. st.

Valašské Meziříčí na Vsetínsku od listopadu do konce příštího roku opět zpoplatní městskou hromadnou dopravu (MHD). Město bude do konce příštího roku testovat změny v MHD. Začátkem listopadu končí smlouva se současným dopravcem, novou veřejnou zakázku ale vypsat nemůže, protože zatím nezná přesný rozsah požadovaných služeb. Podle legislativy EU bude mít prodloužení smlouvy od listopadu 2019 do konce roku 2020 za následek částečné zpoplatnění MHD, uvedl dnes mluvčí radnice Lukáš Martinek.

Číst dál: Konec MHD zdarma. Valašské Meziříčí dočasně na 14 měsíců zpoplatní MHD

MHD zdarma ve Valašském Meziříčí

valmezOd letošního září bude MHD ve Valašském Meziříčí pro všechny cestující zdarma, rozhodli o tom na svém zasedání městští zastupitelé.V současnosti MHD, které provozuje dopravce ČSAD Vsetín a.s., dotuje město částkou 9 milionů Kč ročně, nově bude doplácet ještě o necelé 2 miliony Kč více.

Mezi hlavní faktory pro souhlas se zavedením MHD zdarma byla například tíživá dopravní a smogová situace ve městě a mimo jiné i fakt, že se jedná o službu občanům. Zdarma mohou cestovat všichni, tedy nejen obyvatelé Valašského Meziříčí a přilehlých obcí, ale také turisté a ostatní návštěvníci města.

2014 05 06@@4Z0 2203@Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí
Autobus SOR BN 12 na lince MHD ve Valašském Meziříčí. Vůz byl vyfotografován na zastávce Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí.

Číst dál: MHD zdarma ve Valašském Meziříčí

Jste zde: