Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett postavil pro Dopravní podnik města Děčína velkou plnicí stanici CNG

bonett newS kapacitou téměř 800 m3 za hodinu a zásobníky na 5000 m3 se jedná o jednu z největších plnicích stanic v České republice, která bude obsluhovat 21 nových plynových autobusů MAN. Sloužit ale bude i veřejnosti. Bonett se stal generálním dodavatelem celé plnicí stanice CNG.

V Děčíně byla slavnostně otevřena nová CNG stanice, kterou Bonett vybudoval coby generální dodavatel pro Dopravní podnik města Děčína. Její výkon je 700 m3 stlačeného zemního plynu za hodinu a má zásobníky na 5000 m3, díky čemuž se zařadila mezi největší a nevýkonnější CNG plnicí stanice v České republice. Stojí v areálu čerpací stanice pohonných hmot Dopravního podniku města Děčína a využívat ji bude primárně flotila zcela nových plynových autobusů MAN Lion´s City. Těch Děčín nakoupil celkem 21, z toho 19 klasických 12metrových a 2 kloubové 18metrové. Stanice zahrnuje dva stojany s celkem čtyřmi výdejními pistolemi (2x NGV1 a 2x NGV 2). Využívat ji ale budou moci i běžní motoristé, kteří zde mohou platit CNG kartami.

Decin (1)
Nová CNG stanice v Děčíně.

Číst dál: Bonett postavil pro Dopravní podnik města Děčína velkou plnicí stanici CNG

Bonett se již potřetí za sebou stal největším prodejcem CNG v ČR

bonett newBonett se potřetí za sebou stal největším prodejcem CNG pro dopravu v České republice. V roce 2017 prodal rekordních více než 9 milionů m3, čímž si meziročně polepšil o 20 %. Může se také pochlubit nejširší sítí vlastních plnicích stanic, kterých provozuje 32.

Skupina Bonett zažila další velmi úspěšný rok. Přestože nízké ceny klasických paliv CNG tak úplně nepřály, rok 2017 přinesl pro tuto ryze českou firmu další rekordní výsledek. Podařilo se jí totiž prodat 9 milionů m3 stlačeného zemního plynu, což je o 20 % víc než v předešlém období. Již potřetí za sebou navíc Bonett obhájil pozici největšího prodejce CNG pro dopravu v České republice. Dvojku našeho trhu, innogy Energo, za sebou nechal skoro o 1,5 milionu kubíků plynu. Celkem logicky si tak Bonett ukrojil největší díl z koláče celkové spotřeby v České republice, a dosáhl podílu 13,33 % z celkového trhu s CNG. Zemnímu plynu se u nás daří, vloni se v oblasti dopravy prodalo 67,6 milionů m3, čímž spotřeba meziročně vzrostla o 13,9 %. S připravovanými novými modely vozidel Škoda Octavia s velkým dojezdem na CNG, Škoda Rapid, Fabia, Seat Arona a dalšími je předpokládáno podpoření dalšího růstu.

Číst dál: Bonett se již potřetí za sebou stal největším prodejcem CNG v ČR

Bonett zprovoznil 32. vlastní plnicí stanici CNG

bonett newBonett završil rok 2017 zprovozněním již 32. CNG stanice s logem Bonett. Nově otevřel poslední českou CNG plnicí stanici před hranicemi na cestě do Německa, a to na dálnici D5 na 128.km u čerpací stanice Esotank. V současné době má rozestavěné i další vlastní stanice, staví však i velkou stanici pro Dopravní podnik města Děčína.

Bonett CNG esotank nova hospoda
Nový výdejní stojan CNG na čerpací stanici Esotank Nová Hospoda na dálnici D5.

Číst dál: Bonett zprovoznil 32. vlastní plnicí stanici CNG

Bonett má více než 30 CNG stanic a získal cenu ALD Automotive Fleet Award

bonett newBonett otevřel tři další nové plnicí stanice. Dvě v Brně v blízkosti dálnice D1 a jednu u pražského letiště Václava Havla blízko D7. Díky tomu v současné době provozuje již 31 vlastních stanic. Za přínos pro rozvoj sítě CNG Bonett obdržel cenu za ekologický přínos udělenou v rámci 10. ročníku prestižní soutěže ALD Automotive Fleet Awards.

BONETT LETIŠTĚ
Plnící stanice CNG u pražského letiště Václava Havla.

Číst dál: Bonett má více než 30 CNG stanic a získal cenu ALD Automotive Fleet Award

Bonett otevřel další nové plnicí stanice CNG stanice v Náchodě a Pardubicích

bonett newSpolečnost Bonett, největší prodejce stlačeného zemního plynu pro dopravu v České republice, pokračuje v rychlém tempu rozšiřování své sítě plnicích stanic, tentokrát ve východních Čechách. Nově mohou řidiči plnit CNG v Pardubicích naproti depu České pošty v ulici Fáblovka v areálu společnosti Calypso, kde je pro ně připraven jeden výdejní stojan.Druhou stanici Bonett zprovoznil v Náchodě v areálu dopravní společnosti CDS v Borské ulici, která leží v těsné blízkosti hlavního tahu směrem do Polska. Tankovat zde mohou nejen osobní vozy resp. dodávky, ale také nákladní vozy a autobusy. „Společnost CDS uvažuje o pořízení flotily autobusů na CNG, kterými by zajišťovala dopravní obslužnost. V současné době testuje jeden CNG autobus,“ vysvětluje Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment.

Plnící stanic...
Plnící stanic...

Fotografie č. 1: Plnící stanice CNG Bonett v Náchodě.
Fotografie č. 2: plnící stanice CNG Bonett v Pardubicích.

Číst dál: Bonett otevřel další nové plnicí stanice CNG stanice v Náchodě a Pardubicích

Jste zde: