Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett otevírá 80. CNG stanici v České republice, motoristé naplní CNG vozy ve Svitavách

bonettSpolečnost Bonett Gas Investment, a.s. zahajuje provoz celkově 80. veřejné plnicí stanice CNG v České republice a své 13. veřejné plnicí stanice CNG provozované v síti BONETT. Nová stanice je určena pro motoristy ze Svitav, ale i pro tranzit na trase Olomouc - Mohelnice – Litomyšl – Hradec Králové. Stlačený zemní plyn je k dispozici motoristům na čerpací stanici Gulf – Hlavní 393/139, Svitavy – Lačnov na mezinárodním silničním tahu E442.

CNG stanice B...
Pohled na čer...
Čerpací stani...
Technologické...

Nová CNG čerpací stanice společnosti Bonett. CNG je určeno motoristům v prostorách čerpací stanice Gulf ve Svitavách.

Číst dál: Bonett otevírá 80. CNG stanici v České republice, motoristé naplní CNG vozy ve Svitavách

100 veřejných CNG stanic už letos

cps

V příštích letech se CNG zcela jistě bude stále více prosazovat. Koncem února budou mít řidiči možnost natankovat již v ČR u 80 veřejných CNG stanic. Bezpochyby v letošním roce dosáhne ČR počtu 100 stanic. Kromě pravidelných přírůstků CNG stanic plynárenských společností Vemex, E.ON Energie, RWE Energo aj. otevřou jen v letošním roce více než desítku dalších stanic společnosti Bonett Gas Investment a Vítkovice Doprava. Přibývají i CNG stanice dalších soukromých investorů. Podrobnosti o lokalitách těchto stanic, stejně jako o CNG a Národním akčním plánu čistá mobilita, zazní dnes na mezinárodní konferenci NGV 2015, která je již tradičně každoročně největší konferencí o CNG a LNG v ČR. Konferenci poskytlo záštitu Ministerstvo životního prostředí.

Číst dál: 100 veřejných CNG stanic už letos

V ČR jezdí již téměř 9 tisíc CNG vozidel, za 10 let se počet zvýšil 22 krát

Plynové autobusy SOR pro 3ČSAD a DP BrnoZa poslední rok přibylo v ČR opět již druhým rokem po sobě 2,1 tisíce CNG vozidel, což přestavuje 1,02 procenta ze všech nově registrovaných vozidel. Za posledních 10 let ale vzrostl počet vozidel na CNG v ČR více než 22 krát. V ČR jezdí nyní již 8817 vozidel na CNG, což je ale zatím pouhých 0,11 procenta ze všech registrovaných vozů. Z toho je 7,95 tisíce osobních vozidel a dodávek (0,14 procent ze všech), 527 autobusů (2,64 procenta ze všech), 260 speciálních vozů jako vysokozdvižných vozíků, roleb a traktorů. Zbytek tvoří komunální a svozové vozy.

• 1,02 procenta ze všech nových registrací v ČR v roce 2014 činila vozidla na CNG (2 107 vozidel)
• Za posledních 10 let vzrostl počet vozidel na CNG v ČR více než 22 krát
• Podíl registrovaných CNG vozidel v ČR je jen 0,11 procent ze všech
• Podíl CNG osobních automobilů a dodávek je v ČR jen 0,14 procent ze všech osobních a dodávek
• Podíl CNG autobusů v ČR je 2,64 procenta ze všech registrovaných
• Podíl CNG autobusů (102 autobusů) ze všech nových registrací autobusů v ČR v roce 2014 činil téměř 10 procent (každoročně cca 10 procent)
• V EU činí podíl CNG vozidel 0,42 procenta ze všech registrovaných vozidel

Číst dál: V ČR jezdí již téměř 9 tisíc CNG vozidel, za 10 let se počet zvýšil 22 krát

Bonett otevírá u dálnice D1 v Praze svou již 12. CNG stanici, prodeje CNG v síti vzrostly o 100 %

bonettSpolečnost Bonett Gas Investment, která je provozovatelem největší sítě CNG stanic v ČR, spustila do provozu 12. veřejnou plnicí stanici CNG provozovanou v síti BONETT. Stlačený zemní plyn mohou motoristé naplnit do svých vozidel u čerpací stanice Agip v Praze 4 – Šeberově, v ulici Na Jelenách 1122. Plnicí stanice je situována 300 metrů od exitu 2 dálnice D1. 

Čerpací stani...
Technické zař...
Detail stojan...

Nová CNG plníci stanice v prostorách čerpací stanice Agip v Praze 4.

Číst dál: Bonett otevírá u dálnice D1 v Praze svou již 12. CNG stanici, prodeje CNG v síti vzrostly o 100 %

Za jediný rok se otevřela v ČR polovina CNG stanic, které byly postaveny za celých 10 let

cpsBěhem posledního roku bylo v ČR otevřeno tolik CNG veřejných stanic, kolik dříve bylo otevřeno za celých 5 let. V lednu loňského roku (2014) bylo v ČR 50 veřejných CNG stanic, za jeden rok jich přibylo 26. To představuje 50 procentní nárůst CNG stanic za jediný rok. K dnešnímu dni je jich v ČR v provozu již 75 (jedna stanice je přechodně uzavřena a hledá nové umístění) a ještě v tomto měsíci (lednu) se otevřou další. 33 veřejných CNG stanic z celkového počtu 76 (tj. 43 procent) postavily plynárenské společnosti. Za posledních 10 let vzrostl počet stanic v ČR 8 krát. Z plynárenských společností nejvíce stanic dnes provozuje v ČR společnost VEMEX (12), dále RWE Energo (9), E.ON Energie (7) a Pražská plynárenská Správa majetku (5). K veřejným stanicím mají řidiči k dispozici také nové soukromé (např. dopravní podniky) a domácí CNG stanice (soukromníci, rodiny aj.). Stojany na CNG jsou již na čerpacích stanicích Benzina, Shell, Agip, EuroOil, Lukoil (MOL), KAPRoil aj.

• 50 procentní nárůst CNG stanic za jediný rok
• Za posledních 10 let vzrostl počet CNG stanic v ČR 8 krát
• V ČR je dnes v provozu 75 veřejných CNG stanic (mapa: www.cng4you.cz)
• 43 procent veřejných CNG stanic postavily v ČR plynárenské společnosti
• V roce 2014 se otevřelo v ČR o 50 procent více CNG stanic a plynárenské společnosti budou i letos ve výstavbě pokračovat
• Stojany na CNG jsou již na stávajících čerpacích stanicích Benzina, Shell, Agip, EuroOil, Lukoil (MOL), KAPRoil aj.
• První LNG stanice v ČR už v roce 2016

Číst dál: Za jediný rok se otevřela v ČR polovina CNG stanic, které byly postaveny za celých 10 let

Jste zde: