Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Testování elektrobusu na linkách MHD ve Valašském Meziříčí

TQMSpolečnost TQM-holding, která provozuje MHD ve městě Valašské Meziříčí, navrhla městu zavedení zkušebního provozu elektrobusu. Město tento návrh schválilo. Jde o klasický dvanáctimetrový elektrobus Iveco Eway 12 M, který bude testován na lince č. 5, jezdící v trase Valašské Meziříčí, Juřinka, točna - Valašské Meziříčí, Uhelné sklady - Valašské Meziříčí, žel. st. - Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí - Valašské Meziříčí, Uhelné sklady - Valašské Meziříčí, Juřinka, točna. Zkušební elektrobus by měl být začleněn do provozu v průběhu března 2024.

2023 03 23@@EL2 55AV@Havířov
Ilustrační fotografie elektrobusu Iveco Eway 12 M z testovacího provozu v Havířově v měsíci březnu 2023. 

Valašské Meziříčí: Městská hromadná doprava již přepravila téměř milion cestujících

valmezPředchozího dopravce, ČSAD Vsetín, vystřídal od poloviny roku 2022 opavský dopravce TQM-holding, který pro provoz na místních linkách MHD nakoupil nové autobusy Iveco Urbanway 12 M CNG a minibusy BMC Neocity 9 CNG. Smlouvu na provozování MHD získal na 10 let.

Městská hromadná doprava ve městě Valašské Meziříčí byla pro občany opětovně zavedena jako bezplatná v polovině roku 2022. Během minulého roku MHD v tomto městě přepravila 970 000 cestujících.

2023 03 10@@2TD 5808@Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí
Iveco Urbanway 12 M CNG RZ: 2TD 5808, vyfotografovaný v zastávce Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí.

Číst dál: Valašské Meziříčí: Městská hromadná doprava již přepravila téměř milion cestujících

Nové autobusy pro Valašské Meziříčí

TQMDne 12. června 2022 vyjedou do ulic Valašského Meziříčí nové autobusy, které budou pod hlavičkou nového dopravce TQM.

Společnost Z – Group Bus dne 11. června 2022 vypraví na linky MHD ve Valašském Meziříčí poslední autobusové spoje, firma neobstála ve výběrovém řízení a na příštích 10 let ji nahradí opavská společnost TQM – holding s.r.o. Ta není v regionu nováčkem, neboť již provozuje meziměstskou dopravu v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm, nicméně přímo městská hromadná doprava je pro tuto společnost novinkou. Rozšiřující článek o tomto novém dopravci naleznete zde.

2022 05 27@@@KAR group a.s. (3)
Nový autobus Iveco Urbanway 12 M CNG.

Číst dál: Nové autobusy pro Valašské Meziříčí

MHD ve Valašském Meziříčí bude opět zdarma a s novými autobusy i provozovatelem

tqm2
valmez

V měsíci září 2021 podepsala valašskomeziříčská radnice smlouvu se společností TQM - holding s.r.o. (dále TQM), která se od poloviny příštího roku stane novým provozovatelem městské hromadné dopravy. Přepravovat cestující bude v nových moderních autobusech po dobu následujících 10 let.

Valmez
Vizualizace polepu autobusu MHD Valašské Meziříčí.

Číst dál: MHD ve Valašském Meziříčí bude opět zdarma a s novými autobusy i provozovatelem

Jste zde: