Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Novinky z technologií a finančních nástrojů pro elektrické autobusy: zpráva z konference „Elektrické autobusy pro město V“

smart cityDne 24. listopadu 2016 proběhl na holešovickém výstavišti jako doprovodný program veletrhu Czechbus 2016 již pátý, tedy vlastně „půlkulatý“, běh konference „Elektrické autobusy pro město“, organizovaný firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services, která je provozovatelem našeho portálu. Odborným garantem konference byl Jakub Slavík, hlavní konzultant a majitel firmy. Konference, která se stala na veletrhu Czechbus již tradicí, se zúčastnilo na 150 zástupců dopravců, municipalit a krajů, průmyslu a dalších odborníků, kteří se zajímají o aktuality a vývojové trendy u elektrických autobusů a jejich financování.

Účastníkům konference i čtenářům našeho portálu je určena tato souhrnná zpráva z uvedené akce.

proelektrotechniky male1. Trhy a technologie pro elektrické autobusy

Zájem o elektrické autobusy, tedy elektrobusy a parciální trolejbusy, v ČR významně vzrostl a dále roste – dnes již hovoříme o desítkách těchto vozidel.

Elektrické autobusy se dnes používají zejména na pravidelných linkách městské dopravy v režimu závazku veřejné služby (ZVS). O elektrické autobusy je ale zájem i v rámci smluvních přeprav mimo ZVS.

Partneři konference Elektrické autobusy pro město V
Partneři konference Elektrické autobusy pro město V.

Číst dál: Novinky z technologií a finančních nástrojů pro elektrické autobusy: zpráva z konference...

Nová výběrová řízení na vozidla pro města MS kraje

dpoV minulých dnech a týdnech jsme pro vás opět prošli veřejnými věstníky soutěží o dodávky techniky pro MHD a přinášíme zprávu o tom, co nového lze očekávat v následujících letech v Ostravě a Opavě.

Dopravní podnik Ostrava a.s.
Dne 30. září 2016 vypsal Dopravní podnik Ostrava a.s. výběrové řízení na 2 dvoučlánkové (kloubové) a 10 jednočlánkových trolejbusů, které následně bylo možné najít ve Věstníku veřejných zakázek, předpokládá se financování z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Výše investičního záměru je odhadována na cca 170 milionu Kč bez DPH. Cena za dvoučlánkový vůz by měla být cca 15 miliónu Kč. Cena za jednočlánkový vůz by měla být 14 miliónu Kč. Pokud se vám zdá vysoká cena jednočlánkových vozům oproti dvoučlánkovým, tak je to tím, že jednočlánkové vozy budou vybaveny pomocným akumulátorovým pohonem, který umožňuje jízdu bez nutnosti trolejového vedení.

Číst dál: Nová výběrová řízení na vozidla pro města MS kraje

Pozvánka na odbornou konferenci Elektrické autobusy pro město V

uvodDoprovodný program veletrhu CZECHBUS 2016 pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR

24. listopadu 2016 od 9:00 hodin
Výstaviště Praha-Holešovice

Číst dál: Pozvánka na odbornou konferenci Elektrické autobusy pro město V

Zpráva z odborné konference „Efektivní elektromobilita v organizacích“

proelektrotechniky maleDne 4. října 2016 proběhla v centru GreenPoint v Praze 10 odborná konference „Efektivní elektromobilita v organizacích“, organizovaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services, která je také provozovatelem portálů Proelektrotechniky.cz a Smartcityvpraxi.cz. Odborným garantem konference byl Jakub Slavík, hlavní konzultant a majitel firmy.

Konference Efektivní emobilita

Číst dál: Zpráva z odborné konference „Efektivní elektromobilita v organizacích“

Srdečně Vás zveme na odbornou konferenci Efektivní elektromobilita v organizacích

mobilitaSrdečně Vás zveme na odbornou konferenci
Efektivní elektromobilita v organizacích aneb Jak účelně a hospodárně realizovat projekty osobních a užitkových elektromobilů

TERMÍN: úterý 4. října 2016 od 9:00 hodin
MÍSTO: GreenPoint, Praha 10, www.kc-greenpoint.cz

Podle publikovaných zpráv z Evropy a USA jsou ideální cílovou skupinou pro nákup elektromobilů organizace. Mezi hlavní uváděné důvody patří hromadný nákup vozidel, centralizované tankování/nabíjení a omezený počet rozhodujících osob. To koresponduje se statistikami prodeje elektromobilů, podle nichž je většina určena pro veřejné organizace a soukromé společnosti.

Obsah konference je cíleně zaměřen na organizace a správce jejich vozového parku. Účastníci konference se dozvědí důležité informace z následujících oblastí:

  • osobní a užitkové elektromobily jako projekt – přechod od produktového k projektovému přístupu při jejich pořizování a provozování,
  • optimální oblasti a způsoby využívání osobních a užitkových elektromobilů v organizacích,
  • obchodní modely a zdroje financování pro pořízení a provozování elektromobilů – veřejné dotace, bankovní a jiné finanční nástroje, jejich výhody a nevýhody,
  • aktuální novinky v oblasti elektromobilů, správy jejich parku a softwarové/informační podpory pro jejich využívání v organizacích.

Číst dál: Srdečně Vás zveme na odbornou konferenci Efektivní elektromobilita v organizacích

Jste zde: