Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Den otevřených dveří v DP Most

V sobotu 7. září 2013 proběhne v mostecké provozovně Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova a.s. den otevřených dveří.

Do areálu DP v Mostě Vás svezou autobusová a tramvajová linka s číslem 112, ve kterých budou cestující přepravováni zdarma.

Jistou vadou na kráse je snad pouze fakt, že brány se návštěvníkům otevřou pouze dopoledne od 9 do 12 hodin, což je pro fanoušky dopravy ze vzdálenějších míst nevýhodné.

Více informací najdete na přiloženém letáku:

Číst dál: Den otevřených dveří v DP Most

Omezení provozu mosteckých autobusových linek

MostLitvinovPočínaje 9. srpnem započala plánovaná likvidace mostu přes ulici Teplickou (E442) vedoucí z Chomutova na Teplice a vzhledem k tomu, že tento most je spojkou mezi městem Most a mosteckým vlakovým nádražím, dochází také k omezení provozu mosteckých autobusových linek. Původně byly v plánu dvě varianty, jak bude oprava mostu řešena. Nakonec zvítězila verze počítající s úplnou demolicí mostu, čímž však vznikl problém s dostupností k železniční stanici. Dle toho se odvíjí také následující úprava autobusových linek k tomuto nádraží vedoucích.

Omezení se týká městských linek 5, 10, 12, 16, 20, 22, 24, 30 a 31 a také všech meziměstských linek, tj. 733, 544, 545, 548. Všechny tyto linky budou ukončeny na původně předposlední zastávce „Rudolická MUS“. Jízdní řády těchto linek však zůstanou nadále beze změn.

Autobusy jsou odstavovány v ulici Rudolické, a to v obou směrech ulice, tedy od kruhového objezdu na Bílinu až po zastávku „Rudolická MUS“, a dále od této zastávky až k další zastávce „Most Tesco“ a také v prostoru čerpací stanice. Pro autobusy byly po stranách ulice vyznačena speciální podélná stání.

49 - 4U1 7142...

Odstavování autobusů na ul. Rudolické před zastávkou Tesco na provizorně vybudovaném stání

Průběh praci na opravě mostu

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova odprodal tramvaje na Ukrajinu

V letošním roce odprodal Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova (dále jen DPmMaL) větší množství tramvají T3SU, resp. T3SUCS. Jednalo se převážně o nadbytečné vozy dopravního podniku. Začátkem roku byla totiž provedena tzv. optimalizace dopravy na Mostecku, a tak již není zapotřebí tak velké množství vozů. 

První dvojice vozů T3SU mosteckou vozovnu opustila již 6. února 2013, jednalo se o vozy ev. č. 224 a 271. Ty byly odprodány na Ukrajinu do města Oděsy. Vůz ev. č. 224 zasáhl do tamního provozu již 23.2.2013 pod ev. č. 7112 a byl mu ponechán červenožlutý nátěr DPmMaL , druhý vůz do ulic Oděsy vyrazil až o několik měsíců později, jelikož se ještě podroboval obnově laku, kdy místo dlouholetého bílého nátěru obdržel nátěr červeno-krémový, a bylo mu přiděleno ev. č. 7114. Tato ev. č. jsou ex-mosteckým vozům přidělována s ohledem na dříve zařazené vozy T3SUCS z Prahy, kterým zůstala původní pražská čísla.

224 - 22.2.20...
 

Odprodaná tramvaj T3SU (ev. č. 224)

Číst dál: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova odprodal tramvaje na Ukrajinu

Revizoři v mosteckých tramvajích se změnili v průvodčí

Ano, už je to tak a opravdu se nejedná o žertík. Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a.s. totiž i nadále bojuje s černými pasažéry na svých linkách. K radikálnímu řešení přistoupil teprve nedávno na mostecké tramvajové lince číslo 2 (Most, nádraží – Most. zimní stadion – Most, obchodní dům Prior – Most, 1. náměstí – Most, Dopravní podnik – Most, INTERSPAR). Na této lince se dopravní podnik rozhodl zavést tzv. „průvodčí“, kteří se změnili z revizorů. Změna je hlavně v tom, že je možné se s nimi setkat na téměř každém spoji výše zmiňované linky 2 a nejen, že černým pasažérům udělují pokuty za jízdy bez platného jízdního dokladu, ale také dokonce jízdenky prodávají, ba cestujícím i poradí, pokud si nevědí s něčím rady. „Průvodčí“ se nasazují do vozů po dvojicích a od obyčejných cestujících jsou k rozpoznání uniformami – modrá košile a tmavě modrá vesta s nápisem „Přepravní kontrola“. „Chtěl jsem, aby byla přepravní kontrola ve vozech MHD dobře vidět,“ zmiňuje ředitel dopravního podniku Marcel Dlask.

Číst dál: Revizoři v mosteckých tramvajích se změnili v průvodčí

Testování elektrobusu Stratos v Mostě

Ve dnech 27. května až 5. června 2013 byl na mostecké lince č. 25 testován elektrobus Stratos LE 30 E.

Cestující se s ním mohli svézt výhradně v sedlech pracovních dnů, pro potěchu všech zdarma - z důvodu absence odbavovacího systému. Reakce cestujících na „nové“ vozidlo byla podle slov řidičů převážně kladná.

Ve čtvrtek 6. června 2013 byl pak předváděcí vůz odvezen do dalšího působiště.

Výše zmíněné vozidlo bylo představeno již na veletrhu Czech Raildays 2012 firmou SKD Trade.

3AI 3132 - 29...
3AI 3132 - 29...

Elektrický minibus Irisbus Stratos LE 30 E RZ: 3AI 3132 v Mostě

Číst dál: Testování elektrobusu Stratos v Mostě

Jste zde: