Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Krnovská MHD posílena novými vozidly

krnov
arriva dbcompanyZpožděný vánoční dárek dostali 18. ledna obyvatelé města Krnova, když po komplikovaných vyjednáváních zajistila radnice města ve spolupráci s dopravcem ARRIVA MORAVA nová vozidla pro tamější MHD. Tři nové autobusy nahradí 50% předchozího vozového parku, čímž jej značně omladí a přivedou do současných standardů.

Fanouška dopravy zaujme skutečnost, že byla dodána vozidla různých typů, čímž se zdejší MHD stává zajímavější. Konkrétně jde o dva klasické, tedy naftové, autobusy Iveco Crossway LE 12 M CITY a Iveco Urbanway 12 M a poněkud překvapivě elektrobus SOR EBN 10,5.

2017 01 18@@F 5158@Krnov, Hlavní náměstí (4)
Třinové autobusy v ulicích Krnova zleva: elektrobus SOR EBN 10.5, Iveco Crossway LE 12 M CITY a Iveco Urbanway 12 M.

18.1.2017 - S...
18.1.2017 - S...
18.1.2017 - S...
18.1.2017 - A...

Fotografie č. 1 - 2: Slavnostní přestřížení pásky se účastnily ředitelka společnosti ARRIVA MORAVA Pavla Struhalová (vlevo) a starostka města Krnov Jana Koukolová Petrová (vpravo).
Fotografie č. 3: Ředitelka společnosti ARRIVA MORAVA a.s. Pavla Struhalová (vlevo) a starostka města Krnov Jana Koukolová Petrová (vpravo) pózují u nového autobusu Iveco Crossway LE 12 M CITY.
Fotografie č. 4: Provozní ředitel společnosti ARRIVA MORAVA a.s. Armin Cieslar, podává rozhovor novinářům.

Číst dál: Krnovská MHD posílena novými vozidly

Krnovskou MHD bude dalších 5 let provozovat Arriva Morava

arriva dbcompanyMěstskou hromadnou dopravu v Krnově bude i v příštích pěti letech zajišťovat společnost Arriva Morava. Rozhodli o tom radní, kteří v prosinci schválili smlouvu s tímto dopravcem o veřejných službách v přepravě cestujících k zajištění dopravní obslužnosti města Krnova městskou hromadnou dopravou v letech 2017-2021. Předpokládaná roční hodnota služby je 9,5 milionu korun při 280 tisících ujetých kilometrech. Provoz MHD na šesti stávajících linkách se nemění.

2017 01 16@@1TD 1410@Ostrava, Dolní oblast Vítkovic
Dva nové autobusy Iveco Crossway LE 12 M CITY a Iveco Urbanway 12 M, které se objeví na linkách MHD v Krnově.

Číst dál: Krnovskou MHD bude dalších 5 let provozovat Arriva Morava

Na Štěpána vyjely speciální SKIBUSY do Jeseníků a Beskyd

arriva dbcompanyV pondělí 26. prosince na 2. Svátek vánoční vyjedou na své tradiční trasy severomoravské skibusy. O víkendech a svátcích dovezou lyžaře z Ostravy, Nového Jičína, Olomouce, nebo Krnova až na vrcholky Beskyd a Jeseníků. Jezdit budou až do března.Navíc mohou lidé i nadále využívat turistbus z Olomouce na Ovčárnu, který jezdí o víkendech a svátcích celoročně. I tímto autobusem mohou milovníci zimních sportů cestovat se snowboardy, lyžemi a lyžáky.

2012 02 04@@3T4 8849@Karlova Studánka, rozcestí Hvězda
Ilustrační fotografie: Autobus Karosa C 954 E na zastávce Hvězda, aut. st. nabírá cestující směrem na zastávku Ovčárna, točna.

„Skibusy mají na severní Moravě už letitou tradici, ani letos jsme ale nezdražovali. Při cestě do 50 kilometrů zaplatí cestující za lyže nebo snowboard přepravné 7 korun, za delší trasu zaplatí korun deset,“ popisuje Pavla Struhalová, ředitelka Arriva Morava. „Lyže i snowboardy se ukládají ve všech našich skibusech do zavazadlového prostoru, aby se nikomu nic nestalo. Případně o uložení lyží na jiné místo rozhodne řidič,“ vysvětluje Struhalová.

Číst dál: Na Štěpána vyjely speciální SKIBUSY do Jeseníků a Beskyd

Změny jízdních řádů dálkových autobusů Arrivy v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

arriva dbcompanyOd 11. prosincese v celé republice mění jízdní řády vlaků i autobusů. To se dotknei některých dálkových autobusových spojů Arrivy v Olomouckém a Moravskoslezském kraji.Na některé linky nasadí Arriva nově klimatizované autobusy s wifi připojením k internetu, zrychlí jejich cestu zavedením zastávek na znamení a umožní cestujícím kupovat jízdenky on-line na jízdenky.arriva.cz.

„Chceme celkově zkrátit jízdní dobu našich dálkových autobusů,proto budou zastávky, kde nastupuje jen málo lidí, nově na znamení.Na vybrané linky nasadíme v průběhu prosince autobusys wifi připojením k internetu a například mezi Krnovem, Opavou a Ostravou vylepšíme jízdní řády tak, že autobusy pojedou častěji,“
říká Pavla Struhalová, ředitelka Arriva Morava.

2016 07 03@@6T5 2793@Šumperk, aut. st.
Ilustrační fotografie: Irisbus Crossway 12.8 M na lince Ostrava, ÚAN - Šumperk, aut. st.

Číst dál: Změny jízdních řádů dálkových autobusů Arrivy v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

Arriva Expressy vyrazí v pondělí na nové moravské linky, rychle a levně spojí Brno s Olomoucí, Prostějovem, Přerovem i Kroměříží

arriva dbcompanyV pondělí 3. října se poprvé rozjedou moderní Arriva Expressy na dvou nových autobusových linkách. Jedna spojí Brno s Olomoucípřes Prostějovza 70 minut a 69 korun, druhá Brno s Přerovem přes Kroměříž za 75 minut a 79 korun. Arriva tak poprvé vstupuje s moderními, rychlými a také levnými dálkovými autobusy pod značkou Arriva Express na Moravu.

V úplně nových autobusech MAN pro 59 cestujících s klimatizací, wi-fi, polohovatelnými sedačkami a toaletami budou mít cestující možnost platit za jízdenky také platebními kartami. Studenti s žákovským průkazem budou mít slevu 25 %. Většina vozů na nových linkách bude vybavena USB dobíječi a zásuvkami na 230 voltů.

„Pro Arriva Expressy je typické, že mají minimum zastávek, aby dojely do cíle co nejrychleji.Zastavují vždy v centru měst, cestující platí levné jízdné a jezdí na nich pouze nejmodernější autobusy. Pro linky z Brna do Olomouce a Přerova jsme teď v září koupili pět nových autobusů,“ říká obchodní ředitel Arriva Jiří Nálevka.„Poprvé v Česku vyzkoušíme na palubě dálkových autobusů automaty s občerstvením. Nabídnou teplou kávu, chlazené nápoje i drobnosti k zakousnutí. Sortiment bude stejný jako v našich železničních expresech, které jezdí z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína. I v autobusech bude platit, že jde vždy o výrobky bez kritizovaného palmového oleje. Ceny občerstvení budou stejné ve vlaku i v autobusech.“

Číst dál: Arriva Expressy vyrazí v pondělí na nové moravské linky, rychle a levně spojí Brno s Olomoucí,...

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: