Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva se jede představit do obcí na Plzeňsku, v polovině příštího roku tady začne vozit cestující

arriva nove db companyArriva bude od poloviny června příštího roku zajišťovat provoz autobusů v celém Plzeňském kraji. Příprava na vystřídání dosavadního dopravce běží na plné obrátky. Arriva jedná se zástupci kraje, nakupuje autobusy a je v kontaktu i se zájemci o práci. Při prezentačních jízdách se lidem představí v řadě obcí na Plzeňsku.

„Připravili jsme šest různých tras po celém Plzeňsku, chceme se potkat se zástupci obcí, cestujícími i zaměstnanci. Představíme se jim jako společnost, budeme připraveni odpovídat na otázky ohledně příprav na zahájení provozu a případní zájemci o zaměstnání se budou moci zeptat na to, jaké nabízíme pracovní podmínky,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy.

Číst dál: Arriva se jede představit do obcí na Plzeňsku, v polovině příštího roku tady začne vozit cestující

Arriva rozjíždí další náborovou kampaň pro řidiče, cílí na ty, kteří chtějí změnit profesi

arriva nove db companyNedostatek řidičů ve veřejné dopravě trápí dopravce po celé republice. Ve stejné situaci je i Arriva, rozhodla se proto pro pokračování náborové kampaně. Cílí hlavně na ty, které už jejich současná práce nebaví, chtějí ji změnit nebo si vydělat víc peněz. V kampanipro weby i sociální sítě Arrivavy užívá vlastní tváře, které k ní přišly a změnily svůj profesní život.

2017 10 19@@4M5 1910@Ostrava, Vítkovice, Dolní oblast
Autobus SOR NBG 12 v barvách společnosti Arriva Morava a.s.

Číst dál: Arriva rozjíždí další náborovou kampaň pro řidiče, cílí na ty, kteří chtějí změnit profesi

Arriva zajišťuje novou noční mezinárodní linku z Domažlic do Německa

arriva nove db companyAmbiciózní plán německého Landratsamtu v Chamu nabízí i českým zájemcům možnost cestovat ve večerních a nočních hodinách za kulturou a zábavou z Čech do Německa a obráceně. Arriva Střední Čechy začala od soboty 5. října provozovat novou noční mezinárodní linku z Domažlic přes Furth im Wald nebo Lam do Oberlohbergu. V provozu je každou sobotu.

„Pro cestující jsou připraveny výhodné jízdenky, které umožňují kromě přepravy na jednom spoji i využití ostatních autobusových linek projektu NACHT Schwärmer, včetně několika vlakových spojůaž do Schwandorfu,“ říká ředitel Arrivy Střední Čechy František Soumar. Na území České republiky si zájemci koupí jízdenku za české koruny podle aktuálního ceníku Arrivy, na německém území zaplatí za jízdenku v eurech. Na lince je povolena vnitrostátní doprava v Česku i Německu, lidé ji tak mohou využít i mezi Domažlicemi, Babylonem nebo Českou Kubicí.

Číst dál: Arriva zajišťuje novou noční mezinárodní linku z Domažlic do Německa

Arriva nabírá v regionech stevardy pro své vlaky, zbývá obsadit posledních několik desítek míst

arriva nove db companyJeště 40 stevardů a stevardek v regionech po celé zemi hledá Arriva do svých vlaků, se kterými začne jezdit od prosincové změny jízdních řádů v Česku. Devadesát dvastevardů už Arriva vzala do svého týmu, poslední čtyři desítky zájemců ještě přijme. Měsíční odměna pro ty, kteří mají chuť se starat o cestující ve vlaku, je 30 tisíc korun. Nejvíce pracovních míst nabízí Arriva právě teď na severu Čech.

V prosinci začnou jezdit vlaky Arrivy na nových linkách v celém Česku.Arriva tak obsazuje poslední volná místa stevardů v Libereckém, Zlínském, Středočeském a Jihočeském kraji a také v Praze.

Arriva 1

Číst dál: Arriva nabírá v regionech stevardy pro své vlaky, zbývá obsadit posledních několik desítek míst

Na přímé lince z Prahy do slovenské Nitry vypraví Arriva denně dva vlaky

arriva nove db companyArriva na lince z Prahy přes Olomouc, Uherské Hradiště a Trenčianskou Teplou do Nitry provozuje své zelené vlaky už déle než tři a půl roku. Počty přepravených cestujících na ní neustále rostou, a proto Arriva od začátku nového školního roku na této pravidelné lince nasadí denně dva stálé spoje a navýší tak jejich počet o pět týdně na celkových čtrnáct.

Před několika dny jezdili cestující z Prahy do Nitry spojem ve 14.17, v pátek a sobotu navíc také ráno v 8.36. Zpět z Nitry do Prahy jezdí spoj pravidelně v 6.36, v sobotu a neděli také ve 12.45. Od 1. září se ze spojů, které jezdí navíc v pátek a sobotu z Prahy a v sobotu a neděli zpět z Nitry, stanou spoje pravidelné, které budou jezdit každý den. „Navýšení počtu vlaků v jednom dni bylo jedním z nejčastějších požadavků našich cestujících. Vyslyšeli jsme je a od 31. srpna počet spojů navyšujeme. Každý den vypravíme dva pravidelné spoje. Jeden ráno a druhý po obědě, celkově nabídneme kapacitu 240 cestujících,“ říká Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

Číst dál: Na přímé lince z Prahy do slovenské Nitry vypraví Arriva denně dva vlaky

ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: