Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Údržbu ostravských tramvají zajistí Škoda Ekova

dpoNa začátku měsíce srpna 2021 vypsal Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) veřejnou zakázku na údržbu a opravu svých kolejových vozidel prováděnou v letech 2022 až 2026. Ke konci měsíce března 2022 zveřejnil DPO výsledek této veřejné zakázky s vítězem společností Škoda Ekova a.s.. Odhad DPO byl, že za zmíněnou zakázku zaplatí 668,5 mil. Kč bez DPH, výsledná částka se však vyšplhala na 829 milionů korun.

13.9.2014   Dílny DP Ostarava (1)
Pohled do ostravských dílen DPO v roce 2014 při DOD, kde v plném proudu probíhala výroba ostravských Varii.

Číst dál: Údržbu ostravských tramvají zajistí Škoda Ekova

Počátky vodíkového pohonu v Ostravě se odkládají

dpoV Ostravě cestující dobře znají autobusy poháněné stlačeným zemním plynem (CNG), taktéž provoz elektrobusů se nadále rozšiřuje dodávkou 24 nových elektrobusů. U DPO však dostala zelenou i další alternativní paliva. Dnes se zaměříme na vodíkový pohon.

Vodik
Vizualizace: DPO.

Číst dál: Počátky vodíkového pohonu v Ostravě se odkládají

Rekonstrukce tramvajové trati v úseku Josefa Kotase - Václava Jiříkovského v Ostravě již je ukončena

dpoDopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) vypsal dne 28. února 2022 novou zakázku na rekonstrukci tramvajového úseku se záměrem zvýšení rychlosti na ulici Horní v Ostravě-Dubině/Hrabůvce mezi zastávkami pojmenovanými po politikovi Josefu Kotasovi a herci Václavu Jiřikovském. Předpokládaná cena této zakázky činí 125,5 miliónu Kč bez DPH.

7.12.2022   Rekonstrukce tramvajové trati v ulici Horní (4)
Pohled na zrekonstruovanou tramvajovou trať na Dubinu. Pohled ze zastávky Josefa Kotase směr Dubina.

Číst dál: Rekonstrukce tramvajové trati v úseku Josefa Kotase - Václava Jiříkovského v Ostravě již je ukončena

Ukončení rekonstrukce podchodu a u ostravské zastávky Dřevoprodej

Počátek rekonstrukce této proslule odpudivé zastávky je naplánován na březen 2022 a ukončení prací na leden 2023. Autorem projektové dokumentace je Atelier 38 s. r. o. a Ateliér Idea spol. s. r. o. Náklady na rekonstrukci dosáhnou 69 618 000 korun bez DPH. Podchod pod ulicí a dopravní tepnou Místeckou byl otevřen v roce 1977.

2023 04 06@1514@@Dřevoprodej

Číst dál: Ukončení rekonstrukce podchodu a u ostravské zastávky Dřevoprodej

Dopravní podnik Ostrava výrazně omezí tramvajovou dopravu

dpoOd pátku 4. února 2022 dojde k dalšímu omezení v ostravské MHD. Dopravní podnik Ostrava a.s. (dále jen DPO) omezí výrazně tramvajovou dopravu – důvod je stále stejný – velká nemocnost řidičů MHD. Aktuálně je 230 řidičů z 1059 na nemocenském volnu nebo ošetřovném.

Omezení

Číst dál: Dopravní podnik Ostrava výrazně omezí tramvajovou dopravu

Jste zde: