Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Aktuálně z 3CSAD: vozy dodané za přispění z ROP Moravskoslezsko

V Moravskoslezském kraji rostou počty nových autobusů jak houby po dešti. vedle nedávných přírůstků u dopravce Veolia Transport Morava a Dopravního podniku Ostrava obnovuje během posledních tří let svůj vozidlový park s pomocí dotací ROP (Regionálního operačního programu) i Dopravní skupina 3CSAD a.s. V následující tabulce jsme připravili přehled nakoupených vozů společností ČSAD Havířov a.s. s pomocí dotací ROP.

ČSAD Havířov a.s.

Rok zakoupení Množství zakoupených autobusů Irisbus Crossway LE 12 M pro linky PHD Množství zakoupených autobusů Irisbus Citelis 12 M CNG pro linky MHD
2011 6 2
2012 5 2
2013 3 2

Všechny zakoupené vozy jsou nízkopodlažní (bezbariérové, vybaveny mechanickou plošinou pro snadný nástup cestujících se sníženou schopností pohybu a orientace), jsou vybaveny světelným a akustickým signalizačním zařízením APEX, které pomáhá sluchově a zrakově postiženým cestujícím, a splňují emisní normu EURO 5, což vede k snížení škodlivin produkovaných autobusy a zlepšuje ovzduší v Moravskoslezském kraji.

Číst dál: Aktuálně z 3CSAD: vozy dodané za přispění z ROP Moravskoslezsko

Aktuálně z 3CSAD

ČSAD Frýdek-Místek a.s. obnovila vozový park MHD za pomocí dotací ROP

V uplynulých třech letech (2011-2013) tak činila pomocí dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj, a to prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS 2 Moravskoslezsko (ROP Moravskoslezsko) .

Společnost ČSAD Frýdek-Místek a.s. investuje každoročně nemalé finanční prostředky do obnovy vozového parku. V uplynulých třech letech (2011-2013) tak činila pomocí dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj, a to prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS 2 Moravskoslezsko (ROP Moravskoslezsko) .

Číst dál: Aktuálně z 3CSAD

První nové vozy pro ČSAD Karviná v roce 2013

V pořadí již 18. a 19. vůz Irisbus Crossway LE 12M obdržela dne 12. 2. 2013 společnost ČSAD Karviná a.s (člen skupiny 3ČSAD). Jedná se také o první vozy dodané této společnosti v roce 2013. Vozy budou natřeny do firemního nátěru Dopravní skupiny 3CSAD, dovybaveny odbavovacím zařízením, SPZ a informačními panely pro cestující a začnou najíždět své první kilometry na linkách příměstské hromadné dopravy této společnosti. Vozy byly zakoupeny z regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Dodejme jen, že z evropských peněz budou do konce února dodány ještě 2 vozy pro linky MHD a jeden pro linky příměstské hromadné dopravy. Až se tak stane, budeme vás, naše čtenáře, samozřejmě informovat prostřednictvím aktualizace tohoto článku.

13.2.2013 - N...

Nové vozy Irisbus Crossway LE 12 M pro ČSAD Karviná a.s.