Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Konec MHD zdarma. Valašské Meziříčí dočasně na 14 měsíců zpoplatní MHD

valmezMěsto začátkem listopadu prodlouží do konce roku 2020 smlouvu se současným dopravcem přímým zadáním. Od roku 2021 se chce město vrátit k modelu bezplatné MHD.

2014 05 06@@1Z1 2336@Valašské Meziříčí, žel. st.
Autobus SOR B 10.5 vyfotorgafovaný na zastávce Valašské Meziříčí, žel. st.

Valašské Meziříčí na Vsetínsku od listopadu do konce příštího roku opět zpoplatní městskou hromadnou dopravu (MHD). Město bude do konce příštího roku testovat změny v MHD. Začátkem listopadu končí smlouva se současným dopravcem, novou veřejnou zakázku ale vypsat nemůže, protože zatím nezná přesný rozsah požadovaných služeb. Podle legislativy EU bude mít prodloužení smlouvy od listopadu 2019 do konce roku 2020 za následek částečné zpoplatnění MHD, uvedl dnes mluvčí radnice Lukáš Martinek.

Číst dál: Konec MHD zdarma. Valašské Meziříčí dočasně na 14 měsíců zpoplatní MHD

MHD zdarma ve Valašském Meziříčí

valmezOd letošního září bude MHD ve Valašském Meziříčí pro všechny cestující zdarma, rozhodli o tom na svém zasedání městští zastupitelé.V současnosti MHD, které provozuje dopravce ČSAD Vsetín a.s., dotuje město částkou 9 milionů Kč ročně, nově bude doplácet ještě o necelé 2 miliony Kč více.

Mezi hlavní faktory pro souhlas se zavedením MHD zdarma byla například tíživá dopravní a smogová situace ve městě a mimo jiné i fakt, že se jedná o službu občanům. Zdarma mohou cestovat všichni, tedy nejen obyvatelé Valašského Meziříčí a přilehlých obcí, ale také turisté a ostatní návštěvníci města.

2014 05 06@@4Z0 2203@Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí
Autobus SOR BN 12 na lince MHD ve Valašském Meziříčí. Vůz byl vyfotografován na zastávce Valašské Meziříčí, stan. MHD u náměstí.

Číst dál: MHD zdarma ve Valašském Meziříčí

Jste zde: