Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Asiana Airlines poprvé v Česku

leos janacek airportVe čtvrtek 13. srpna 2020 přivítalo Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově poprvé ve své historii letadlo dopravce Asiana Airlines. Jednalo se ostatně o premiérový let tohoto dopravce do České republiky vůbec. Tento speciální charterový let si u druhého největšího korejského dopravce objednala společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech, která má svůj výrobní závod v Nošovicích. Stejně jako podobný let objednaný před měsícem u společnosti Korean Air, i tento byl určen pro přepravu zaměstnanců mezi centrálou společnosti a zmíněným nošovickým závodem.

Asiana (3)
Boeing 777-200 společnosti Asiana Airlines na mošnovském letišti.

Číst dál: Asiana Airlines poprvé v Česku

Letadlo Korean Air poprvé v Ostravě

leos janacek airportVe čtvrtek 16. července 2020 přivítalo Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově poprvé ve své historii letadlo korejského národního dopravce Korean Air. Tento speciální let si u dopravce objednala společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech, která má svůj výrobní závod v Nošovicích. Let byl určen pro přepravu zaměstnanců mezi centrálou společnosti a zmíněným nošovickým závodem.

16.7.2020   Airbus A330 200   Letiště Leoše Janáčka Ostrava (4)
Letadlo Airbus A330-200 společnosti Korean Air.

Číst dál: Letadlo Korean Air poprvé v Ostravě

Autobusy na Letišti Leoše Janáčka Ostrava

leos janacek airportLetiště Leoše Janáčka Ostrava se nachází v obci Mošnov, přibližně 23 km od centra Ostravy. Cestující využívající hromadnou dopravu se na letiště mohou dopravit pomocí několika autobusových linek. Z Ostravy vedou na letiště linky č. 333 (Ostrava, ÚAN – Mošnov, Airport) a 331 (Ostrava, Přívoz, Sad B. Němcové – Mošnov, Airport), v rámci své trasy však tudy projíždějí i linky č. 670 (Ostrava, ÚAN – Mošnov, Airport – Nový Jičín, aut. nádr.) a 820 150 (Ostrava, ÚAN – Mošnov, Airport – Rožnov p. R., aut. st. Vsetín, aut. nádr.), Kopřivnici pak s letištěm spojuje linka č. 632 (Kopřivnice, aut. nadr. – Mošnov, Airport).

Mimo autobusového spojení však mohou cestující již tři roky využít také vlak. Od 13. dubna 2015 je totiž mošnovské letiště jako první v České republice napojeno na železniční síť, zajíždějí sem vlaky linky S4 z Bohumína a Ostravy, které mají zajištěné přestupní vazby i na další vlakové linky v regionu.

2018 04 12@@4T3 8242@Letiště Leoše Janáčka Ostrava (2)
Letištní autobusy Solaris Urbino 15 RZ 4T3 8242 a 4T5 8977, vyfotografované před odbavovací halou Letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Číst dál: Autobusy na Letišti Leoše Janáčka Ostrava

Jste zde: