Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Ostravský DP ustupuje kritice, od září vrátí více přímých spojů na Vřesinskou

dpoPřesně půl roku po kontroverzním zkrácení tramvajové linky č. 17 pouze k porubské vozovně to vypadá, že dojde k obnovení spojů v původní délce. Alespoň některých. Po stížnostech řady občanů se totiž na stranu nespokojených cestujících přidalo také zastupitelstvo městského obvodu Ostrava-Jih. Při březnových změnách totiž došlo ke zrušení přímého spojení mezi Dubinou a porubskou Fakultní nemocnicí.

2013 10 17@1135@@Dubina Interspar
Ilustrační fotografie: Dnes již vyřazená souprava tramvají ČKD T6 EV. Č. 1135+1131 opouští ještě tehdejší smyčku Dubina Interspar (dnes Dubina) a směřuje na tehdejší konečnou Vřesinská (dnes Poruba, Vřesinská).

Na setkání zástupců městského obvodu s náměstkem ostravského primátora Vladimíra Cigánka se podařilo vyjednat požadované změny. V rámci přijatého usnesení tak dojde k prodloužení linky č. 17 opět až na konečnou zastávku Poruba, Vřesinská. Avšak ne všech spojů - zatímco víkend je plánován bez výjimky, v pracovní dny je na Vřesinskou prodloužen pouze každý druhý spoj.

Na úkor prodloužených spojů linky č. 17 však dojde naopak ke zkrácení poloviny spojů linky č. 7 v pracovních dnech k porubské vozovně. Víkendový provoz linky má zůstat beze změn, tedy všechny spoje až na Vřesinskou. Změny by měly být zahrnuty do zářijové úpravy jízdních řádů.

Otázkou je, zda se DPO nebude ještě snažit chtít nějak kompenzovat onen posílený víkendový provoz mezi porubskou vozovnou a Vřesinskou, kde by měly být v provozu tři linky (7, 8, 17), z nichž navíc osmička jezdí v polovičním intervalu. Zcela logicky se totiž nabízí varianta ukončit v zastávce Poruba, vozovna právě polovinu spojů linky č. 8. Ostatně i marketingově by to do konceptu nadstandardní linky 8+ zapadalo: Přidáváme další konečnou! Po zastávkách Hlavní nádraží, Přívoz, Hlučínská, Poruba, Vřesinská a Zátiší, Budišovice již pátou...

Zdroj: Městský obvod Ostrava-Jih s upravou redakce

Aktualizováno 30. 7. 2020 9:30

Jste zde: