Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Arriva nabírá v regionech stevardy pro své vlaky, zbývá obsadit posledních několik desítek míst

arriva nove db companyJeště 40 stevardů a stevardek v regionech po celé zemi hledá Arriva do svých vlaků, se kterými začne jezdit od prosincové změny jízdních řádů v Česku. Devadesát dvastevardů už Arriva vzala do svého týmu, poslední čtyři desítky zájemců ještě přijme. Měsíční odměna pro ty, kteří mají chuť se starat o cestující ve vlaku, je 30 tisíc korun. Nejvíce pracovních míst nabízí Arriva právě teď na severu Čech.

V prosinci začnou jezdit vlaky Arrivy na nových linkách v celém Česku.Arriva tak obsazuje poslední volná místa stevardů v Libereckém, Zlínském, Středočeském a Jihočeském kraji a také v Praze.

Arriva 1

80 % stevardů na hlavní pracovní poměr
„Třicet tisíc korun si vydělají i lidé, kteří k nám nastoupí hned po škole. Aktuálně se k nám hlásí přibližně polovina mladých lidí, kteří skončili studia, a polovina zájemců je ve středním věku. Ti chtějí zpravidla změnit svou současnou práci. Několik lidí k nám přechází i od Českých drah,“ říká Lucia Kunešová, personální ředitelka Arrivy, a dodává:„Chceme mít zhruba 80 % stevardů na hlavní pracovní poměr a jen do 20 % takzvaných dohodářů, aby byl tým stabilní. Po celém Česku jsme pro stevardy připravili 14 nástupních míst. Jsou to v podstatě všechna větší města na trase našich vlaků.“

Kde jsou ještě volná místa
Ještě několik posledních míst nabízí Arriva na Zlínsku, v Praze anebo v jižních Čechách. Naopak nejvíce stevardů přijmeArriva v Rakovníku, v Kolíně a na severu Čech v okolí Rumburku, Liberce, Tanvaldu, Turnova a Staré Paky.

Nástupní místa pro stevardy na Moravě: Bylnice, Staré Město, Uherský Brod, Vsetín.
Nástupní místa pro stevardy v Čechách: Česká Lípa, Kolín, Liberec, Písek, Praha, Rakovník, Rumburk, Stará Paka, Tanvald a Turnov.

Práce stevarda ve vlaku
Práce stevarda na palubě vlaku je velmi rozmanitá. Nejdůležitější je, že se stará o pohodlí a bezpečnost cestujících. Kromě toho ale také prodává jízdenky nebo pomáhá v nečekaných situacích. „Budoucím stevardům nabízíme měsíční plat 30 tisíc korun a nástupní místo v blízkosti jejich bydliště,“ říká personální ředitelka Arrivy Lucia Kunešová a doplňuje: „Kromě toho dostane stevard i příspěvek na penzijní připojištění, služební telefon a tablet nebo příjemnou uniformu.“

Arriva 3

„Práce je to úžasně pestrá, každá cesta je jiná ato mě nabíjí. Vlak a vše okolo něj je mým koníčkem
a neodnáším si domů žádné problémy ani starosti. Navíc je mezi námi taková rodinná pohoda a klid, to dnes jen tak někde nenajdete,“ říká šéf stevardů Arrivy Tomáš Vrba, kterého mohou cestující potkávat třeba v expresu z Prahy do Nitry nebo v Praze na městské lince S49.

Kde budou jezdit vlaky Arrivy
Čechy

  • Rychlíky Praha – Kladno – Rakovník
  • Rychlíky Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald
  • Rychlíky Kolín – Mladá Boleslav – Rumburk – Šluknov
  • Rychlíky Praha – Beroun – Písek – České Budějovice
  • Osobní vlaky Liberec – Turnov – Semily – Stará Paka – Lomnice nad Popelkou
  • Osobní vlaky Tanvald – Železný Brod
  • Spěšný vlak Liberec – Turnov – Jičín v letní sezoně

Morava

  • Osobní vlaky (Valašské Meziříčí –) Vsetín – Horní Lideč/Střelná – Bylnice
  • Osobní vlaky Vsetín – Velké Karlovice
  • Osobní vlaky Staré Město u Uherského Hradiště – Bylnice / Veselí nad Moravou / Luhačovice

Kde se o práci ve vlaku dozvědí zájemci více
Kompletní informace jsou pro zájemce na webu www.arriva.cz/kariera
 nebo stačí zavolat na linku 725 100 725.Kromě práce na hlavní pracovní poměr je možná i brigáda nebosmlouva na kratší úvazek jako záskok při dovolených a nemoci.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Transport Česká republika

Aktualizováno 5. 10. 2019 10:04

Jste zde: