Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Zájemci se dostanou do hor speciálními autobusovými linkami Veolia Transport Morava

Společnost Veolia Transport Morava (VTM), největší autobusový dopravce v Moravskoslezském kraji, zahajuje opětovně od 1. června provoz turistických autobusových linek, které přepraví cestující do Jeseníků. Od června pojede o víkendech a svátcích Turistbus Jeseníky na trase Šumperk-Loučná nad Desnou-Červenohorské sedlo-Vrbno pod Pradědem-Karlova Studánka-Ovčárna, který během prázdninových měsíců července a srpna bude vypravován denně. Od 10. června do konce srpna bude jezdit o víkendech a svátcích Turistbus Jeseníky i na lince Ostrava-Opava-Bruntál-Malá Morávka-Ovčárna.

2T7 4973
2T7 4973 - (...
4T4 8912

Cyklobusy (SOR C 10.5) společnosti Veolia Transport Morava a.s

Cestující zaplatí jízdné v turistbusech dle kilometrického tarifu VTM. Dítě do 6 let v doprovodu dospělého je přepravováno zdarma, dítě ve věku 6-15 let platí poloviční jízdné. Turistbusy jsou provozovány jako běžné autobusové linky a mohou je využít k přepravě jak pěší turisté, tak i všichni ostatní cestující. Na rozdíl od cyklobusů turistbusy nepřepravují jízdní kola.

V turistbusech, cyklobusech a všech dalších autobusových spojích VTM včetně vlaků Železnice Desná lze letos nově využívat jednodenní oblastní jízdenku Jeseníky. Ta umožňuje za zvýhodněnou cenu cestovat celý den po Jeseníkách, a to jak individuálním zájemcům, tak i skupinám o maximálním počtu pěti osob bez ohledu na věk, pracovní dny nebo dny pracovního klidu. Lidé se mohou dopravit do řady atraktivních míst turistické oblasti Jeseníků pohodlně a opravdu levně.

„Od 1. května nabízíme možnost rychlé a cenově dostupné autobusové a železniční dopravy v Jeseníkách prostřednictvím této nové jednodenní jízdenky. Tu mohou zájemci zakoupit u řidiče autobusu nebo obsluhy vlaku Železnice Desná. Pro jednotlivce stojí jízdenka na celý den 100 korun, pro skupinu cestujících v počtu až pěti osob je stanovena cena 250 korun,” vysvětlil Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava. “Oblastní jízdenka Jeseníky platí na všech našich linkách, a to na území vymezeném zónami ODIS - Moravskoslezský kraj, a IDSOK – Olomoucký kraj, včetně našich cyklobusových linek,” dodal Hnilica.

Cyklobusy Jeseníky vyjedou na své pravidelné linky od 1. července a jezdit budou do konce prázdnin. Linka číslo 890726 z Olomouce přes Šternberk-Rýmařov-Malou Morávku -Ovčárnu bude jezdit o víkendech a dnech státních svátků, tak jako linka číslo 930241 Šumperk-Rýmařov-Malá Morávka-Ovčárna. Linka číslo 850121 vedoucí z Krnova přes Malou Morávku-Karlov-Hvězdu a na Ovčárnu bude jezdit od července do konce srpna denně.

Od 15. června se mohou zájemci širokých řídítek a tlustých pneumatik svést Cyklobusem Beskydy, linka číslo 000089 pojede z Nového Jičína přes Kopřivnici-Rožnov pod Radhoštěm na Bumbálku a do Bílé. Cyklobus je provozována až do 30. června o víkendech, od července až do 1. září bude cyklobus v provozu denně. Druhá beskydská cyklobusová linka číslo 910128 jezdící z Ostravy přes Ostravici-Bumbálku-Horní Bečvu do Frenštátu pod Radhoštěm je v provozu od května o víkendech a svátcích. Během července a srpna bude tento cyklobus jezdit denně, od 2. září do konce měsíce pak opět o víkendech a svátcích. Cena za přepravu v cyklobusech je u cestujících stejná jako u turistbusů dle kilometrického tarifu dopravce, za přepravu jednoho jízdního kola je bez ohledu na vzdálenost počítána částka 15 korun. 
Všem cestujícím, kteří plánují jízdu cyklobusy doporučujeme využít možnosti zakoupení místenky do cyklobusu prostřednictvím internetu na adrese rsm.veolia-transport.cz nebo v síti smluvních partnerů. Pro víkendové přepravy je možné místenku zakoupit nejpozději v pátek do 14 hodin.

Veškeré dotazy ohledně provozu turistických autobusových či cyklobusových linek je možné směřovat na call centrum VTM na tel. číslo 844 555 888, další informace mohou zájemci najít na internetových stránkách http://morava.veolia-transport.cz

Podrobnější informace včetně jízdních řádů o všech rekreačních autobusových linkách provozovaných VTM naleznete na adrese: http://morava.veolia-transport.cz/dopravni-sluzby/rekreacni-linky/

Kromě výše uvedených rekreačních linek nabízí VTM i víkendové rekreační linky Ostrava-Beskydy a zpět, které ráno dopraví zájemce na nejatraktivnější místa tohoto pohoří a odpoledne zpět do Ostravy. Jedná se o linky Ostrava-Frýdek-Místek-Raškovice-Visalaje, Ostrava-Staré Hamry-Horní Bečva-Rožnov pod Radhoštěm nebo linku Ostrava-Frenštát pod Radhoštěm-Soláň-Velké Karlovice.

I v letošním roce mají držitele průkazů TP, ZTP nebo ZTP/P a jejich doprovod možnost dopravit se autobusem přímo až na nejvyšší horu Moravy – Praděd. S ohledem na omezenou kapacitu je nutná rezervace na tel. čísle 597 827 730 (v pracovních dnech od 8 do 14 hodin). Nejbližší cesty na Praděd jsou plánovány na 30. května respektive 6. června. Autobus odjíždí v 10:52 hodin z Karlovy Studánky, dolního parkoviště a pokračuje přes Hvězdu na Praděd. Více informací naleznou zájemci na adrese:http://morava.veolia-transport.cz/ostatni/aktuality/doprava-pro-tp-ztp-ztp-p-na-praded/

Společnost VTM se stala součástí skupiny Arriva po akvizici firmou Deutsche Bahn, mateřskou společností firmy Arriva. VTM provozovala k 31. prosinci 2012 celkem 777 autobusů, z toho 128 nízkopodlažních. Firma zaměstnává 1282 pracovníky, z nichž je téměř devadesát procent řidičů autobusů. Denně VTM zabezpečuje provoz na více než 8 000 autobusových spojích, loni přepravila 47 930 tisíc cestujících.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Veolia Transport Morava a.s.

Aktualizováno 30. 5. 2013 11:18

ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: