Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Nové trolejbusy pro Chomutov a Jirkov

DPCHJPatnáct nových trolejbusů vyrobí v příštích měsících pro Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova společnost Škoda Electric. První nové vozy se v Jirkově a Chomutově objeví počátkem příštího roku.

„Severočeský dopravce tak díky dodávce za zhruba 170 milionů korun v podstatě zcela obnoví vozový park trolejbusů,“ uvedl člen představenstva Škody Electric Karel Majer. Do Chomutova a Jirkova Škodovka dodá deset osmnáctimetrových kloubových trolejbusů typu Škoda 27 Tr a pět dvanáctimetrových trolejbusů typu Škoda 26 Tr.

Nové vozy ze Škodovky v systému MHD nahradí zastaralé vozy Škoda 15 Tr, z nichž deset má za sebou více než dvacet let provozu, dopravnímu podniku se tak výrazně sníží velké náklady na údržbu, navíc nové budou významně úspornější v provozu. „Zásadně vzroste i komfort pro cestující a řidiče. Nízkopodlažní vozidla s moderním asynchronním pohonem například nabídnou plošinu pro vozíčkáře, nebo nový zvukový orientační a informační systém,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Trolejbusy slouží v systému měst Chomutov a Jirkov na šesti linkách a najedou zhruba 700 tisíc kilometrů ročně.

2014 06 24@001@@Jirkov, ul. Alešova
Trolejbus Škoda 15 Tr ev. č. 001 projíždí ulicí Alešova v Jirkově.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Škoda Eletric a.s.

Aktualizováno 10. 8. 2017 11:03

Jste zde: