Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

MHD Karviná od prosince v ODISu

3csad noveSe zástupci Odboru dopravy Krajského úřadu MSK v Ostravě, společnosti Koordinátor ODIS, s.r.o. a dopravce – ČSAD Karviná a.s. dojednána integrace celé MHD v Karviné do ODIS. K uvedenému zaintegrování dojde k datu 11. prosince 2016, tj. k platnosti nových jízdních řádů. Po této integraci budou moci i cestující s tzv. ODISkou, což je jednotná bezkontaktní čipová karta uznávaná všemi dopravci v ODIS, použít kteroukoliv linku MHD Karviná. Toto opatření bude jednoznačnou výhodou pro cestující využívající veřejnou dopravu a nově umožní například bezproblémový a levnější přestup z příměstských linek (zejména z Havířova) na linky MHD při dopravě na průmyslovou zónu Nové Pole.

Nové tarifní a přepravní podmínky, které byly dne 2. listopadu 2016 schváleny Radou města Karviné, zcela zachovávají stávající platné sazby jednotlivého i časového jízdného ve městě a navíc rozšiřují nabídku časového jízdného na celou škálu, která v současné době v ODIS existuje a je využívána naprostou většinou měst v kraji. Přepravní podmínky jsou tímto sjednoceny tak, aby byly shodné s těmi, které platí v ODIS po celém Moravskoslezském kraji a tímto umožní předmětnou integraci k datu 11. prosince 2016. 

Ceník jízdného

Ceník jízdného s kartou ODISka (v Kč)*
Obyčejné 10,-
Zlevněné 5,-
Ceník jízdného - papírové jízdenky (v Kč)
Obyčejné 15,-
Zlevněné 7,-

*Jednotlivá jízdenka zakoupená ODISkou opravňuje majitele ke zvýhodněnému přestupu v době 30 minut (Karviná 45 minut) od zakoupení jízdenky, a to jak na linky MHD, tak i příměstské autobusové linky a také ve vlacích Českých drah na tratích na vyhlášených linkách. Zvýhodněným přestupem se rozumí snížen ceny o výši základní sazby v navazujícím spoji. Výše základní sazby u jednotlivé jízdenky  zakoupené ODISkou činí 9,- Kč a u zlevněného jízdného 4,- Kč.

2015 03 21@396@7T9 7393@Hranice, poliklinika
Ilustrační fotografie: Autobus SOR CITY NB 12 (ev. č. 396, MHD Karviná) obsluhuje zastávku Hranice, poliklinika.

Zdroj: Statutární město Karviná

Aktualizováno 9. 12. 2016 10:50

Jste zde: