Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Ekova Electric informuje

ekova-logoRok 2014 se již vytratil ze dveří a proto by bylo vhodné provést předběžnou rekapitulaci uplynulého období (konečnou rekapitulaci provedou ekonomové a následně auditor až v delším časovém horizontu). Jako již tradičně začneme „plánovanou údržbou“ kolejových vozidel pro DPO. Celkem bylo v uplynulém období provedeno na vozidlech DPO celkem 16 velkých a 77 středních prohlídek. Věříme, že spolupráce EE a DPO v oblasti údržby, oprav a rekonstrukcí vozidel bude i nadále na velmi dobré úrovni.

Modernizace dvanácti vozidel T3, která probíhala napříč rokem 2014, je již ukončena. Poslední vozidlo Vario LF ev. č. 1373 opustilo areál EE 26.11.2014. Tímto byla ukončena další významná etapa modernizace vozového parku kolejových vozidel DPO.

Další projekty realizované v roce 2014 (modernizace dalších 15 vozidel pro město Gotteborg, výroba 4 ks tříčlánkových vozidel a 3 ks hrubých staveb pro město Seattle, výroba trakčních asynchronních motorů atd.) byly postupně dokončeny nebo se částečně přesunují do roku 2015.

Samostatnou oblastí činnosti firmy je správa majetku. I v roce 2014 se v EE podařilo pokračovat s realizací řady již dlouhodobě potřebných změn, které významně ovlivňují efektivitu výroby, bezpečnost a produktivitu práce. Jedná se zejména o stavbu přístupových lávek na střechy vozidel, zabezpečení pracovníků záchytnými lany proti pádu při provádění prací na střeše vozidla, vybavení pracoviště zvedacím zařízením, realizaci výměny vzduchu silně znečištěného pracoviště broušení vozidel, změna osvětlení pracovišť za výkonnější a energeticky úspornější, první etapa oprava podlahy ve výrobní hale (prioritně pracoviště využívající sloupové zvedáky), modernizace pracoviště odmašťovacích (vyvařovacích) van a dalšími jinými úpravami.

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava a.s. (upraveno)

Aktualizováno 6. 1. 2015 17:28

Jste zde: