Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Seminář „Elektrické autobusy pro město“ připraven

Seminář „Elektrické autobusy pro město“ věnovaný problematice elektrobusů a trolejbusů, který se koná pod záštitou Sdružení dopravních podniků, proběhne 8. října 2013 od 13.00 do 17.30 hodin na Výstavišti Brno (pavilon G2) jako doprovodný program veletrhu EUROTRANS (probíhajícím souběžně s MSV). Na semináři se dozvíte o současných technologiích pro elektrické autobusy, o provozních zkušenostech dopravců s elektrickými autobusy a o finančním a sociálně ekonomickém hodnocení elektrických autobusů a problémech jejich financování.

Podtitulem této unikátní akce je „Současnost a budoucnost elektrobusů, trolejbusů a hybridních autobusů v ČR a ve světě“. Součástí semináře budou příklady z praxe, panelová diskuse k uvedeným tématům a také přehled aktuálních výsledků studie „E-mobilita v MHD“, která analyzuje současný stav a vývojové trendy v elektrických autobusech v ČR a v zahraničí a obsahuje i 12 případových studií z reálného provozu.

Úvodní představení této studie včetně odkazu ke stažení v pdf naleznete zde.

Na semináři vystoupí zástupci Dopravního podniku města Brna, Dopravního podniku Ostrava, Asociace pro rozvoj infrastruktury, EKOVA ELECTRIC, ABB, ŠKODA ELECTRIC, SIEMENS, Cegelec, EVC Group.

Pro účastníky akce je připravena komentovaná jízda elektrobusem a elektrolodí.

Zdroj: tisková zpráva

 

Aktualizováno 27. 9. 2013 15:35

Jste zde: