Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Prezident republiky Miloš Zeman na návštěvě v SOR Libchavy

sorPrezident republiky Miloš Zeman zavítal v rámci své návštěvy Pardubického kraje ve čtvrtek 12. září 2013 do společnosti SOR Libchavy, která je významným českým výrobcem moderních autobusů a trolejbusů různých modelových řad. Prezident se setkal s vedením společnosti, obeznámil se s kompletním výrobním programem, zajímal se o technické parametry vyráběných vozidel včetně záležitostí spojených s vývozem autobusů. Na setkání se zaměstnanci firmy přijel český prezident elektrobusem SOR EBN 9,5, se kterým slaví společnost úspěchy doma i v zahraničí. Prezident pochválil českého výrobce autobusů, vyjádřil svoji podporu proexportní politice firmy, zmínil i její důležitost ohledně zaměstnanosti v regionu.

„Jsme velice potěšeni, že jsme mohli pana prezidenta Zemana u nás přivítat a seznámit jej nejen s našim výrobním programem, ale ukázat mu i naše autobusy. Setkání proběhlo v příjemné atmosféře, kdy si pan prezident vyzkoušel náš nový elektrobus SOR EBN 9,5 nejen jako cestující, ale usedl dokonce i za jeho volant,“ uvedl Jaroslav Trnka, generální ředitel SOR Libchavy, který zároveň panu prezidentovi předal jako dárek model vyráběného autobusu SOR CN 10,5.

Návštěva hlav...
Dárek modelu ...
Prezident Mil...
Setkání prezi...
 
Zleva Martin ...
     

Prezident republiky Miloš Zeman na návštěvě ve společnosti SOR Libchavy spol. s r.o., kde debatoval se zaměstnanci a vyzkoušel si nový elektrobus SOR EBN 9.5. Dále také obdržel dárek v podobě modelu meziměstského autobusu SOR CN 10.5

Základní technické informace k elektrobusu EBN 9,5

Elektrobus SOR EBN 9,5 je dvoudveřový autobus délky 9 790 mm, šířky 2 525 mm a výšky 2 920 mm, který má kapacitu 26 míst k sezení a 43 k stání s jedním bezbariérovým prostorem pro přepravu invalidního vozíku či dětského kočárku. Vozidlo je vybaveno rotačním elektrickým motorem o maximálním výkonu 180 kw (min. 120 kw), dojezdová vzdálenost na jedno nabití se pohybuje mezi 140 až 160 km. Provozní hmotnost elektrobusu je 9 600 kg.

Elektrobus SO...
Prezident si ...

Elekrobus SOR EBN 9.5

Firma SOR Libchavy spol. s r. o. je významný český výrobce autobusů, který nabízí moderní typy autobusů a trolejbusů dle modelových řad i nestandardní provedení na přání klientů. V současné době vyrábí autobusy v délce 8,5 m, 9,5 m, 10,5 m, 12 m, 13,5 m a 18 m v provedení pro městský, meziměstský a dálkový provoz. Autobusy jsou vybaveny motorem, který odpovídá požadavkům ekologických norem Evropské unie. Zákazník si může mimo klasického pohonu zvolit pohon na stlačený zemní plyn – CNG, elektro pohon a hybridní pohon. K dispozici je automatická i mechanická převodovka, nezávislé nápravy, retardér, kotoučové brzdy, klimatizace a další výbava. Společnost zaznamenává obchodní úspěchy na domácím i zahraničním trhu. Dále zajišťuje servis, opravy a prodej náhradních dílů pro autobusy značky SOR.

Více informací o společnosti SOR naleznete na adrese: www.sor.cz 

Zdroj: Tisková zpráva společnosti SOR Libchavy spol. s r.o.

Aktualizováno 14. 9. 2013 18:55

Jste zde: