Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Na linkách MHD ve Vsetíně vyjedou nové CNG autobusy

vsetinObyvatelé i návštěvníci Vsetína se mohou těšit na kompletně nový vozový park a podstatně ekologičtější provoz místní městské hromadné dopravy. Od nového roku vyjedou moderní celonízkopodlažní autobusy s ekologickým pohonem. Dne 21. prosince 2020 byly nové vozy slavnostně pokřtěny a absolvovali první jízdu s představiteli radnice a ČSAD Vsetín, a.s. Dva z autobusů byly dva dny vystaveny pro veřejnost na parkovišti před Masarykovým gymnáziem.

CSAD Vsetín (2)
Nové autobusy SOR CITY NBG 12 dopravce ČSAD Vsetín a.s. určené na linky MHD ve Vsetíně. Foto: Město Vsetín, ČSAD Vsetín.


 

„Mám radost, že po Vsetíně budou jezdit ekologické autobusy, které také splňují veškeré standardy dnešní doby. Věřím, že budou cestujícím dobře sloužit a že přitáhnou do městské hromadné dopravy více lidí,“ pronesl při slavnostním křtu starosta Jiří Růžička.

CSAD Vsetín (3)
Nové autobusy SOR CITY NBG 12 dopravce ČSAD Vsetín a.s. určené na linky MHD ve Vsetíně. Foto: Město Vsetín, ČSAD Vsetín.


Jedna se o 14 nových autobusů SOR CITY NBG 12 s pohonem na CNG (strlačený zemní plyn). Společnost ČSAD Vsetín za vozidla zaplatila více než 81 miliónu Kč, 85 % z této částky bylo pokryto dotací z integrovaného operačního programu. Nové autobusy jsou vybaveny moderním odbavovacím systémem 

CSAD Vsetín
Nové autobusy SOR CITY NBG 12 dopravce ČSAD Vsetín a.s. určené na linky MHD ve Vsetíně. Foto: Město Vsetín, ČSAD Vsetín.


„Vozidla jsou nízkopodlažní po celé své vnitřní ploše, umožňují tedy pohodlný nástup i výstup všemi dveřmi především starším lidem nebo maminkám s kočárky. U prostředních dveří mají navíc mechanickou plošinu pro nástup cestujících na vozíčku. Jsou vybaveny vnitřním i vnějším elektronickým vizuálním a akustickým systémem pro informování cestujících včetně nevidomých a slabozrakých, kteří si pomocí speciálních ovladačů budou moci vyžádat ohlášení informací o lince ještě před nastoupením, kde se autobus zrovna pohybuje, aktuální čas apod. Moderní odbavovací systém umí přijímat kromě hotovosti i čipové karty, bankovní karty nebo QR kódy a systém je připraven také na kompatibilitu s budoucím systémem IDS Zlínského kraje.,“ uvedl ředitel ČSAD Vsetín Oldřich Holubář.

 

CSAD Vsetín (1)
Interiér nových autobusů SOR CITY NBG 12 dopravce ČSAD Vsetín a.s. určené na linky MHD ve Vsetíně. Foto: Město Vsetín, ČSAD Vsetín.


Ve městě budou nové vozy nepřehlédnutelné, jejich vnější vzhled každého zaujme. Jsou totiž vybarveny valašskými motivy, které jsou inspirovány valašskými písničkami v celkem pěti variantách. Grafický návrh polepů zpracovala firma KNOW HOW solutions s.r.o.

Zdroj: Tisková zpráva města Vsetín, ČSAD Vsetín a.s, s úpravou redakce

Aktualizováno 24. 12. 2020 9:45

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: