Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Řidičům Dopravního podniku města Brna slouží nové odpočinkové místnosti a WC

dpmbŘidiči Dopravního podniku města Brna (dále jen DPMB) mohou volné chvíle trávit v nově vybavených odpočinkových místnostech. Dopravce tak pokračuje ve zvelebovaní zázemí pro zaměstnance, tentokrát ve vozovnách Komín a Husovice. Souběžně pokračuje projekt obnovy sociálního zázemí pro řidiče na konečných zastávkách, jen letos DPMB obměnil tři buňky, v příštím roce přijdou na řadu další čtyři.

„Chceme, aby se řidiči cítili dobře nejen přímo při výkonu své profese, ale i v době, kdy mají přestávku a potřebují si vydechnout. Odpočinkové místnosti ve vozovnách Komín a Husovice získaly novou výmalbu a vybavení, jak vidíte na fotografii níže, po Novém roce k nim přibudou nová zázemí v Medlánkách, a to jak pro řidiče autobusů, tak tramvají,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

DPMB bunka (1)

 

DPMB bunka (2)

Dosavadní vybavení a stav místností byl nevyhovující. Proměna v oázy klidu obnášela mj. nové podlahy, elektroinstalace, osvětlení a technické vybavení. Náklady podnik vyšly na více než milion korun.

„V místnostech tráví nejvíce času řidiči v záloze nebo ti co mají tzv. trhačky – tedy jezdí v ranní a odpolední špičce a mezi tím mají volno. K dispozici zde mají chladničku, služební PC s přístupem na portál řidičů, televizi a nově i klimatizaci. Běžně místnost využije 20-30 řidičů denně, v současné době je to číslo nižší, protože jim doporučujeme místnosti využívat jen v nejnutnějším případě. Věříme, že až šíření nákazy pomine, nových místností si užijí,“ vysvětlil dopravní ředitel Jan Seitl.

Souběžně dopravní podnik pokračuje v projektu obnovy sociálního zázemí na konečných zastávkách. Staré buňky jsou postupně nahrazovány novými ocelovými stavbami v šedo-červené barvě.

„Základ tvoří denní místnost pro řidiče a toaleta s příslušným technickým zázemím. V letošním roce jsme tímto způsobem zmodernizovali buňky na konečných Jírovcova, Maloměřický most (viz. fotografie níže) a Babická, v příštím roce se modernizace dočkají Rakovecká, Ukrajinská, Ústřední hřbitov a Kárníkova,“ dodal Havránek.

DPMB bunka

Další investicí DPMB v této oblasti je stavba nové trolejbusové výpravny ve Slatině, která bude sloužit jako vrátnice vozovny. Součástí stavby, která má být hotová do konce roku, budou kanceláře, WC a technická místnost. Nová výpravna bude mít rovněž klimatizaci a vegetační střechu. Nahradí tak stávající výpravnu, která nesplňuje potřebné technické parametry.

Zdroj: Tisková zpráva Dopravního podniku města Brna a.s. s úpravou redakce

Aktualizováno 12. 11. 2020 19:57

Jste zde: