Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Omezení provozu mosteckých autobusových linek

MostLitvinovPočínaje 9. srpnem započala plánovaná likvidace mostu přes ulici Teplickou (E442) vedoucí z Chomutova na Teplice a vzhledem k tomu, že tento most je spojkou mezi městem Most a mosteckým vlakovým nádražím, dochází také k omezení provozu mosteckých autobusových linek. Původně byly v plánu dvě varianty, jak bude oprava mostu řešena. Nakonec zvítězila verze počítající s úplnou demolicí mostu, čímž však vznikl problém s dostupností k železniční stanici. Dle toho se odvíjí také následující úprava autobusových linek k tomuto nádraží vedoucích.

Omezení se týká městských linek 5, 10, 12, 16, 20, 22, 24, 30 a 31 a také všech meziměstských linek, tj. 733, 544, 545, 548. Všechny tyto linky budou ukončeny na původně předposlední zastávce „Rudolická MUS“. Jízdní řády těchto linek však zůstanou nadále beze změn.

Autobusy jsou odstavovány v ulici Rudolické, a to v obou směrech ulice, tedy od kruhového objezdu na Bílinu až po zastávku „Rudolická MUS“, a dále od této zastávky až k další zastávce „Most Tesco“ a také v prostoru čerpací stanice. Pro autobusy byly po stranách ulice vyznačena speciální podélná stání.

49 - 4U1 7142...

Odstavování autobusů na ul. Rudolické před zastávkou Tesco na provizorně vybudovaném stání

Průběh praci na opravě mostu

Aktualizováno 18. 8. 2013 21:32

Jste zde: