Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Teplické cyklobusy vás svezou na vrcholky Krušných hor o víkendech, o prázdninách i ve všední dny

arriva dbcompany28. dubna vyrazí letos poprvé teplické cyklobusy Arriva. Budou jezdit o víkendech a o svátcích, sedmkrát denně. Cyklisti se s nimi dostanou na Moldavu a na Komáří vížku. 30. června pak přibude spoj, který pojede ve všední dny. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol.

@@2T7 4973@
Ilustrační fotografie cyklobusu společnosti Arriva Morava a.s., dříve Veolia Transport Morava a.s.

Stejně jako vloni jsou to linky 484 a 493, které svezou cyklisty z Teplic do Krušných hor od 28. dubna až do 31. srpna. Jízdné se nemění, k ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan.Využít lze i cyklojízdenky Labe-Elbe.

Číst dál: Teplické cyklobusy vás svezou na vrcholky Krušných hor o víkendech, o prázdninách i ve všední dny

Elektrobusy v BB Centru přepravily přes milion pasažérů

arriva logoČeské elektrobusy značky SOR na trase pravidelné linky BB1 a BB2 v pražském BB Centru přepravily již více než jeden milion pasažérů. Linky spojují multifunkční areál BB Centrum se stanicí metra Budějovická a od února loňského roku najely elektrobusy téměř 70 tisíc kilometrů. Nasazení elektrických autobusů do provozu pražské hromadné dopravy  je společným projektem developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA, kterým chtějí přispět ke zlepšení životního prostředí a snížení dopravního hluku v BB Centru a okolí.

2016 02 01@@5AE 5990@Praha (4)
Elektrobus SOR EBN 9.5 v Praze.

Číst dál: Elektrobusy v BB Centru přepravily přes milion pasažérů

V sobotu si mohou všechny dívky, slečny, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v Teplicích

arriva dbcompanyTeplická provozovna ARRIVA CITY hledá řidiče autobusů a trolejbusů a rozhodla se speciálně oslovit také potenciální řidičky z regionu. Paní i slečny, které přijdou v sobotu 23. září 2017 mezi 13. a 17. hodinou do vozovny trolejbusů v Teplicích, budou mít možnost vyzkoušet si řízení autobusu i trolejbusu pod vedením zkušených instruktorů. Aktuálně řídí autobusy a trolejbusy v Teplicích 22 řidiček, z toho devět přibylo po poslední akci pro maminky v roce 2015.

ARRIVA CITYse cíleně snažíoslovit potenciální řidičky.Připravila pro ně proto speciální akci, ve které je oslovuje: „Holky, kluci, vaše mamka ještě neřídí trolejbus nebo autobus?“

„V sobotu odpoledne mohou všechny slečny a paní přijít do naší teplickévozovny trolejbusůa mohou si profesi za volantem autobusu nebo trolejbusu vyzkoušet. Věřím, že některé z nichse to zalíbí a začne o dráze profesionální řidičky uvažovat. Jsme připravení maminkám s malými dětmi nabídnout i polovičníúvazky. Jedna by jezdila ráno, druhá odpoledne a další týden by si to prohodily,“ říká Petr Havlík, obchodní ředitel ARRIVA CITY.

Ženy za volantem v Teplicích již podruhé
„Podobnou akci jsme uspořádali už v roce 2015.Ukázali jsme, že řízení autobusu nebo trolejbusu v současnosti není práce pouze a výhradně pro muže, ale díky moderní technice a třeba posilovačům řízení mohou řídit i ženy,“ popisuje dále Havlík. „Akce se velmi vydařila, přivedla k nám několik řidičů a mezi nimi i devět žen. Dnes se tedy můžeme pochlubit celkovým počtem 22 řidiček ze 173 řidičů,“ uzavírá Havlík.

Číst dál: V sobotu si mohou všechny dívky, slečny, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v...

První pražské bezplatné elektrobusy mají najeto 60 tisíc kilometrů

arriva dbcompanyČeské elektrobusy značky SOR provozované na trase pravidelné pražské linky BB1 a BB2 dnes pokořily hranici 60 tisíc naježděných kilometrů. Spoje na linkách mezi multifunkčním areálem BB Centrum se stanicí metra Budějovická dosud přepravily téměř 800 tisíc pasažérů. Nasazení prvních bezplatných elektrických autobusů do provozu pražské hromadné dopravy je společným projektem developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA, kterým chtějí přispět ke zlepšení životního prostředí a snížení dopravního hluku v BB Centru a okolí.

2016 02 03@@5AE 5685@Praha
Elektrobusy SOR EBN 9.5 nasazené na linky BB1 a BB2.

Číst dál: První pražské bezplatné elektrobusy mají najeto 60 tisíc kilometrů

Teplickými Cyklobusy na vrcholky Krušných hor, o prázdninách i ve všední dny

arriva dbcompanyTeplické cyklobusy Arriva míří i letos za krásami Moldavy a na Komáří vížku. 1. července přibude spoj, který pojede ve všední dny a přidá se tak k cyklobusům, které převáží cyklisty o sobotách, nedělích a svátcích už od 29. dubna. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol.
Na cyklobusy se opět letos proměnily linky 484 a 493, které vozí cyklisty z Teplic do Krušných hor až do 1. října. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, a nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan. Skladné koloběžky cyklobusy převáží v zavazadlovém prostoru.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dopraví cestující až na Moldavu. O letních prázdninách navíc bude jezdit i v pracovní dny. Linka 484 jezdí s cyklovlekem čtyřikrát denně až na Komáří vížku:

  • Linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE
  • Linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

„Těší mě, že zájem o teplické cyklobusy rok od roku roste, v loňské sezóně jsme přepravili přes tisíc cyklistů i s koly,“ říká obchodní ředitel ARRIVA CITY, Petr Havlík. „Základním pravidlem je, že kolo nesmí mít na sobě nic, co by se z něj mohlo uvolnit a poškodit tak ostatní kola. Každý cestující dostane místenku s číslem stojanu na kolo a proti této místence kolo při vystupování zase dostane. Pokud ji ztratí, musí dojet až na konečnou a počkat, které kolo na něj zbyde,“ doplnil Havlík.

Detailně jsou pravidla pro nakládání kol uvedena na webu Arrivy ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA CITY s.r.o.

Podkategorie

Jste zde: