Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

"ČSAD" se rozloučilo s linkou 68, převzalo ji DPO

arriva nove db companySobota 8. prosince 2018 byla posledním dnem, kdy provoz na lince s číslem 68 z Ostravy-Přívozu do Šilheřovic zajišťoval dopravce Arriva Morava a.s., tedy v zásadě pokračovatel původního ČSAD, který na lincd působil již od doby jejího zařazení do ODISu.

Konec 68
Cedulka na čele vozu informující o symbolickém rozloučení dopravce Arriva Morava a.s. s linkou č. 68.

Číst dál: "ČSAD" se rozloučilo s linkou 68, převzalo ji DPO

Obměna vozového parku v Českém Těšíně

arriva nove db companyDopravce Arriva Morava, a.s., který je provozovatelem městské hromadné dopravy v Českém Těšíně, potěší od počátku příštího roku tamní cestující. Všechny původní vozy budou nahrazeny novými autobusy, a to vozy typu Scania Citywide LF 10.9 M v počtu čtyř kusů. Symbolicky si obyvatelé Českého Těšína mohli jeden z nových vozů rozbalit jako předčasný vánoční dárek již při slavnostním rozsvěcování vánočního stromu. To se uskutečnilo v pátek 30. listopadu 2018.

Již v předstihu jste mohli vidět nový autobus Scania Citywide LF 10.9 M určený pro Český Těšín na letošním veletrhu Czechbus 2018 u stánku Scania Česká republika.

2018 11 30@@@Český Těšín (2)
Autobus v podobě vánočního dárku? Ano. Autobus Scania Citywide LF 10.9 M vystavený na náměstí ČSA v Českém Těšíně.

Číst dál: Obměna vozového parku v Českém Těšíně

Odstartovala další sezóna cyklobusů do Beskyd a Jeseníků

arriva nove db companyPatnáctá sezona cyklobusů do Bílé a na Bumbálku začala 16. června

Od soboty 16. června se mohou cyklisté z Ostravy nebo Nového Jičína opět dostat i s koly za krásami Beskyd. Od tohoto dne jezdí cyklobusy Arriva o víkendech a svátcích. Sezona končí až 16. září. V době prázdnin pak přibudou spoje i ve všední dny.

Cyklobusy do Beskyd – již 15. sezonu
Cyklobusy do Beskyd jsou vybavené speciálním přívěsem s kapacitou až 34 kol. Cyklisty vozí za krásami Beskyd už od roku 2004. „Každou sezonu registrujeme rostoucí zájem o naše cyklobusy, proto všem doporučujeme rezervaci míst předem on-line,“ říká ředitelka Arrivy Morava Pavla Struhalová. „Kola na cyklovlek nakládá vždy řidič a nesmějí obsahovat nic, co by se za jízdy mohlo uvolnit,“ doplňuje Pavla Struhalová.

@@2T7 4973@ (1)
Ilustrační obrázek cyklobusu SOR C 10.5.

Číst dál: Odstartovala další sezóna cyklobusů do Beskyd a Jeseníků

Obnova vozového parku ve společnosti Arriva Morava v roce 2017

arriva nove db companyJeden z největších dopravců na Moravě a ve Slezsku společnost Arriva Morava a.s. v roce 2017 nezahálela a obnovovala svůj vozový park novými vozidly. Stěžejním bodem obnovy vozidel byla výhra ve většině oblastí v Olomouckém kraji na provozováni veřejné dopravy na dobu 10 let. A právě na Olomoucku jsou nová vozidla této společnosti nejvíce vidět díky bílému laku a standardizované grafické úpravě. Nový bílý lak obdržela také zánovní vozidla.

Crosswaye
Nové autobusy Iveco Crossway LE 10.8 M LINE, Iveco LE 10.8 M CITY a Iveco LE 12 M LINE. Vozy byly vyfotografovány v Jeseníkách na zastávce Sobotín, Rudoltice, motorest Skřítek.

Číst dál: Obnova vozového parku ve společnosti Arriva Morava v roce 2017

Arriva pořídila pro MHD v Přerově 11 nových autobusů

arriva nove db companyArriva dne10. ledna předala do provozu MHD v Přerově jedenáct nových moderních autobusů Iveco Crossway LE 12 M CITY. V nízkopodlažní části mají sníženou podlahu bez podest, abyse lépe nastupovalo cestujícím s omezenou možností pohybu, starším spoluobčanům nebo maminkám s kočárky. Autobusy jsou vybaveny klimatizací a mají tmavší tónování oken, což lidé ocenění hlavně v horkých letních dnech. Interiér autobusů je v příjemném barevném provedení a zrakově postiženým cestujícím pomohou např. madla ve speciálním odstínu žluté, který je dobře viditelný a autobusy jsou vybaveny speciálním systémem hlášení pro nevidomé. Autobusy byly poprvé vypraveny na linky MHD v Přerově dne 1. ledna 2018.

10.1.2018   Předání vozu Iveco Crossway LE 12 M CITY na linky MHD v Přerově
Předání nových autobusů Iveco Crossway LE 12 M CITY na linky MHD v Přerově.

Číst dál: Arriva pořídila pro MHD v Přerově 11 nových autobusů

Jste zde: